Makasiinin maukkaat menut

Söimme eilen päivällistä Wanhan Makasiinin sopivan väljällä terassilla. Olimme koko syöntimme ajan melkein ainoat asiakkaat terassilla, vaikka sää oli varsin kesäinen. Ehkä aiempi vesisade oli vähentänyt muiden intoa ruokailla ulkona.

Olimme päättäneet testata Makasiinin menuja, otimme Linnoitus-menun ja Ankkuri-menun, ja maistelimme yhdessä näiden menujen ruokalajit. Menuihin kuului kaksi alkuruokaa, pääruoka ja jälkiruoka. Harvinaista kyllä, suurimmat yllättäjät olivat tällä kertaa jälkiruuat. 

Kala-alkupalassa erityisen vaikutuksen teki herkullinen merilevä. Liha-alkupalassa päärynä maistui mukavalta härän kumppanina, mutta hieman liikaa puski tässä annoksessa paahdettujen seesaminsiementen maku läpi. Nämä ensimmäiset alkupalat eivät vielä kuitenkaan aivan sellaista vaikutusta meihin tehneet kuin mitä sitten loput ruokalajit.

Seuraavista alkupaloista kampasimpukkamurekkeen rapuliemi oli ihanan pehmeää, kermaista ja melkein kinuskisen makuista ja (ilmeisesti marinoitu) retiisi oli todella herkullista. Toisen annoksen jättiravut olivat juuri niin rapeita kuin kuuluukin, ja maukas salaatti oli oiva kaveri friteeratuille ravuille.

Pääruuissa erityiskehut ansaitsee kuha-annoksen mehevä paksoi ja savustettu peruna. Karitsa-annos oli varsin onnistunut myös, mutta paahdetuksi valkosipulipyreeksi paljastunut lanttulaatikon näköinen ja makuinen tahna ei ollut mieleistä meille kummallekaan, vaan jäi syömättä.

Ja sitten ne jälkiruuat. Molemmat jälkiruuat olivat kauniita ja herkullisia. Raparperijälkiruoka (raparperipannacotta, raparperisorbettia, marenkia, marinoitua raparperia) kokonaisuudessaan oli minun suosikkini, siinä oli ihania kirpeitä raparperin makuja makeiden makujen vastapainona. Mikon suosikiksi nousi toisen jälkiruuan erittäin tahmea ja tumma suklaaganache, jonka kaverina oli pirteää vadelmasorbettia. Erittäin toimivia ja mieleenpainuvia molemmat annokset.

Nämä menut kannattaa kokea! 

Sokerisuolattua kotimaista ahventa,
merilevää, kukkakaalikreemiä ja tilliä

Tartar naudan sisäfileestä, paahdettuja
seesaminsiemeniä ja päärynää

Kampasimpukkamureketta,
rapulientä ja retiisiä

Rapeita jättirapuja, avocadopyreetä,
salaatti paahdetuista chileistä & tomaatista sekä kirveliöljyä

Yrttivoissa paistettua karitsankaretta, terttutomaattia, 
paahdettua valkosipulia ja jugurttikastiketta

Kirkastetussa voissa paistettua kuhaa,
varhaisperunaa, paksoita ja lime-kurkumakastiketta

Lakritsalla maustettu suklaaganache,
vadelmasorbettia, vadelmaa ja valkosuklaata

Kommentit

Saana sanoi…
Todella mukavaa lukea näitä arvosteluita. Minä itse arvostan hyvää ruokaa. Meillä olisi hääpäivä tulossa, ja olenkin yrittänyt etsiä jotain ihanaa ravintolaa, Helsingistä tosin. Ravintola Esplanadilla olisi ihanteellinen sijainnin puolesta. Täytyykin katsoa, minkälainen tarjonta siellä on.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila