Wolkoffin fondue-viikot ja paljastuksia Reiposen porsaastaWollkoffin fondue-viikot alkoivat eilen. Fondue-viikot ovat ensimmäiset laatuaan Wolkoffissa, joten jo siinä mielessä mielenkiintoiset ja kokeilemisen arvoiset. Ajattelimmekin mennä heti testaamaan, että voimme sitten suositella myös muille – ja niin teemme, suosittelemme.

Otimme liha-fonduen sekä juusto-fonduen. Meille tuotiin kaksi fondue-pataa ja niiden alle laitettiin tulet. Patoihin porisemaan oli tarjolla parsaa, herkkusieniä, luumutomaatteja, päärynää, leipää, suolakurkkua, nautaa sekä Reiposen tilan porsasta. Lisäksi oli tomaattisalsaa, valkosipulimajoneesia ja tuorejuustoa.

Siinä me sitten tunnin verran leppoisasti dippalimme lihoja ja kasviksia sulassa juustossa sekä kuumassa öljyssä ja nautimme ”paistoksemme” punaviinin kera. Juustossa emme kuitenkaan saaneet lihoja kypsymään, vaikka pieninä paloina olivatkin, joten juusto-fondue sopi selvästi paremmin kasviksille, jotka herkullisessa juustossa mukavasti lämpenivät. Erityismaininnan saa parsa, joka oli yllättävän hyvää poristuaan hetken öljypadassa. Toinen erityismaininta menee maukkaille suolakurkuille.

Olimme Wolkoffin kolmannet fondue-asiakkaat, ja tyytyväiset sellaiset. Kuten olen monesti todennut, Wolkoff on laadukas ravintola niin lounas- kuin illallispaikkana. Miljöö on viihtyisä, tarjoilijat ja keittiöväki osaavia. Kesällä on ihana syödä ravintolan tunnelmallisella sisäpihalla.

Sinällään juuri fondue ei ravintolalta hirveästi osaamista vaadi, lähinnä vain laadukkaat raaka-aineet, ja jos joku nyt tämän postauksen kannustamana menee Wolkoffiin ensimmäistä kertaa, suosittelen kyllä oikeasti ottamaan jotain aivan muuta kuin fondueta, heh.

Koska tarjoilija erityisesti mainitsi Reiposen porsaan, päädyin nyt kotona blogia kirjoittaessani Reiposen tilan nettisivuille. Ja kylläpä yllätyin; Reiposen porsas ei olekaan Reiposen vaan Lukkarin! 

Sikojenpito on loppunut Reiposen tilalla jo vuoden 2014 joulukuussa, ja he ostavat sianlihan myllykoskelaiselta Lukkarin tilalta. Ei siinä, varmasti ihan yhtä hyvä on Lukkarin tila kuin Reiposenkin, mutta miksi lihaa hehkutetaan Reiposena? Mietityttää myös, miksi naudan alkuperää ei samalla tavalla mainostettu? 

No, porsas oli Lukkarin, mutta ei se illalliskokemustamme huonommaksi muuta ;) Kokemus oli kivasti erilainen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila