Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatillaMatkustan paljon junalla ja aina välillä tulee tilanteita, että päädyn käyttämään ravintolavaunun palveluja. Tällä viikolla istuin IC-junan DuettoPlus-vaunussa ravintolan yläkerrassa ja nälissäni kävin tilaamassa lämpimän club sandwichin salaatilla, ja tarjoilija lupasi tuoda ruuan hetken kuluttua minulle yläkertaan.

Odottelin leipääni hyvän tovin, kunnes lähdin kysymään, mitä sille kuuluu. Tarjoilija kalpeni, kun näki naamani. Hän oli unohtanut tilaukseni. Pahoitellen hän sanoi, että saan leipäni aivan muutaman minuutin kuluttua, ja niinhän se sitten tuli. Tarjoilija vielä lupasi, että talo tarjoaa kahvin, teen tai pullan jälkiruuaksi. Valitsin korvapuustin, koska teetä minulla oli mukana omassa termoksessani.

Lämmin leipä salaatilla oli yllättävän hyvä annos. Salaatin kanssa tuli myös maukas balsamico-kastike. Olen syönyt ravintolavaunussa sen verran usein, että uskallan sanoa tämän olleen yksi parhaista annoksista, joita siellä olen syönyt. Lienen joskus kirjoittanut myös ravintolavaunun lohesta, joka sekin on kärkikolmikossa. Allegrossa taas erityisen hyvää ovat olleet pelmenit ja borssi.

Kerrankos näinkin, että "VR - venaa rauhassa", pätee myös ravintolavaunuun :D

Hyvittelypuusti


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila