Ravintola Marinka ja hampurilainen

BBQ-hampurilainen, josta BBQ-kastike on vaihdettu hampurilaiskastikkeeseen, koska kavahdan BBQ-kastikkeelle usein tyypillistä tervan makua.
Joulupyhien jälkeen, yllätys yllätys, teki mieli jotain aivan muuta kuin jouluruokaa. Mökkeillessämme Onkamossa ei paljon ole vaihtoehtoja; järkevän ajomatkan päässä on Tohmajärvi, ja juuri ja juuri viitsii ajaa Kiteelle. Eli lounaspaikkoja on tarjolla yhden käden sormilla laskettava määrä.

Tohmajärven Marinka on kuuluisa kiviarinauunipitsoistaan, Marinkan pihvi on parhaimmillaan suorastaan ”suussa sulavaa”, Mikko testasi kerran kebab-annoksen, joka eikä sekään ollut pekkaa pahempi, ja lounasbuffet on varsin kohtuullinen, joten ehkäpä Marinkan hampurilaiselle on syytä antaa mahdollisuus. Semminkin kun Kiteeltä ei ole kovin ruusuisia ruokakokemuksia toistaiseksi.

Marinkan hampurilainen ei ole hinnalla pilattu, kun siihen kuului hampparikokolihapihvin ja perunoiden lisäksi salaattipöytä leipineen ja juomineen. Koko lysti maksoi alle yhdeksän euroa.

Hampurilainen oli ihan hyvä, perunat ihan hyvät, salaattipöytä hyvä kuten aina. Sipuli oli hampurilaiseen laitettu hieman liian isoina murikoina, ja kun paikalle oli sattunut ärhäkkä sipuli, olisin toivonut sen olevan pienemmissä paloissa ympäri hampparia. Mutta ei hätää, jätin osan syömättä.

Astioiden palautuspöydän lajittelemattomuus yllätti: samaan astiaan bio- ja muut jätteet. Kysyin emännältä asiaa ja hän totesi, että he hoitavat homman. Lajittelunko vai dumppaavat kaikki vaan samaan roskikseen? Jos kyse on lajittelusta, eikö olisi helpompi olla suoraan kaksi astiaa? Vaikka onhan tuo nähty, etteivät asiakkaat erehtymättömästi lajittele, vaikka olisi astiat ja ohjeet tarjolla.

Olen kirjoittanut myös Marinkan pitsasta: Marinkan pitsaa kelpaa kehua, ja Tohmajärven muusta ruokatarjonnasta, myös Marinka mainiten: Suolainen pihvi Tohmajärven Nesteellä.

Marinkan kotisivut: http://www.ravintolamarinka.com/

Kommentit

Tanja Karppinen sanoi…
Voe voe, Marinkaa ei enää ole! Paikalla on Wäkä. Wäkän omistaja (joka onistaa myös Tohmajärven Nesteen) kommentoi sanomalehti Karjalaisessa, että Marinkaan verrattuna Wäkässä tulee olemaan parempi palvelu ja paremmat ruuat. Hieman arveluttaa, sillä Marinkaa luonnollisempaa, lämpöisempää ja ystävällisempää palvelua saa hakea ja Marinkan pitsat olivat ihan ylivetoja. Parhaimmillaan, kuten olen maininnut tässä blogissakin, myös pihvi oli suussasulavaa.

Wäkän alku ei ihan vielä vakuuta siitä, että Wäkä olisi jotain parempaa kuin Marinka. Vaikka lounas oli ihan hyvä, pitsa ei päässyt Marinkan tasolle. Ainakaan sunnuntaina (erikoislounas, ts. pitopöytä) pitsan kanssa ei saanut edes ottaa salaattipöytää, Marinkassa sai aina, kun pöytä oli katettuna. Maanantaina sekä tiistaina Wäkä sulkee ovensa jo klo 18 -> kesäteatterivieraat jäävät syöttämättä... Palvelu ei mielestäni parane, kun aukioloaikoja supistetaan. Valittelivat Wäkässä henkilökuntapulaa. Jää nähtäväksi, miten homma kehittyy.

Ala carte -lista täytyy mennä testaamaan seuraavaksi. Vaikuttaa ihan kivalta, hieman tavalliselta, mutta joukossa on myös muutama "tuoreempi tapaus" kuten esimerkiksi savumuikkupitsa.
Anonyymi sanoi…
Oletko käynyt Hekariin ruokapaikassa joka on siinä tilalla nykyään?
Tanja Karppinen sanoi…
Jep, olen käynyt myös Hekariin-ravintolassa. Tykkäsin ja kirjoitin blogin siitäkin: http://tanjan-maistamista.blogspot.fi/2016/07/tohmajarven-paras-ravintola-hekariin.html

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila