Suolainen pihvi Tohmajärven Nesteellä

Tänään meillä oli tarkoitus mennä syömään Tohmajärven Marinkaan aivan erityisen herkullista pitsaa. Marinkassa todella tiedetään, miten pitsa tehdään. Lisäksi tarjolla on varsin monipuolinen salaattipöytä. Odotimme iltaa innolla, koska siitä on jo aikaa, kun viimeksi olemme saaneet herkutella Marinkan pitsalla.

Mutta kuinka sitten kävikään? Löysimme itsemme illallistamasta Tohmajärven Nesteeltä. Huoh. Kun tämä ei ollut edes ensimmäinen kerta, kun Marinkaan ei sattunut pääsemään.

Marinkassa oli tänään ilmeisesti jonkun firman tms. pikkujoulut, eli yksityistilaisuus klo 17-22. Olimme ovella kärkkymässä siinä seiskan pintaan. Ja seiskan pintaanhan tarkoittaa myös sitä, että kaupat olivat jo kiinni - eikä meillä ollut mökillä tietenkään ruokaa. Seuraavaan ravintolaan Kiteelle olisi ollut ajomatkaa 20 kilsaa suuntaansa. Toinen mahdollisuus olisi ollut ajaa takaisin mökille 15 kilsaa suuntaansa ja tulla kympiltä takaisin, mutta olisiko keittiökään lie ollut enää sitten auki? Päädyttiin siis Nesteelle.

Minä sain Nesteelläkin ihan kohtuullisen tonnikalapitsan, taattua Kotipitsa-laatua, muttei lähelläkään Marinka-laatua. Mikko päätyi "pihviateriaan", joka tarkoitti Scanburgerin ylisuolattua hampurilaispihviä + ranskalaisia. Kotipitsa ja Scanburger siis vastasivat tänä iltana Tohmajärven ruokatarjonnasta, melko köyhää oli.

Kommentit

Tanja Karppinen sanoi…
Voe voe, Marinkaa ei enää ole! Paikalla on Wäkä. Wäkän omistaja (joka onistaa myös Tohmajärven Nesteen) kommentoi sanomalehti Karjalaisessa, että Marinkaan verrattuna Wäkässä tulee olemaan parempi palvelu ja paremmat ruuat. Hieman arveluttaa, sillä Marinkaa luonnollisempaa, lämpöisempää ja ystävällisempää palvelua saa hakea ja Marinkan pitsat olivat ihan ylivetoja. Parhaimmillaan, kuten olen maininnut tässä blogissakin, myös pihvi oli suussasulavaa.

Wäkän alku ei ihan vielä vakuuta siitä, että Wäkä olisi jotain parempaa kuin Marinka. Vaikka lounas oli ihan hyvä, pitsa ei päässyt Marinkan tasolle. Ainakaan sunnuntaina (erikoislounas, ts. pitopöytä) pitsan kanssa ei saanut edes ottaa salaattipöytää, Marinkassa sai aina, kun pöytä oli katettuna. Maanantaina sekä tiistaina Wäkä sulkee ovensa jo klo 18 -> kesäteatterivieraat jäävät syöttämättä... Palvelu ei mielestäni parane, kun aukioloaikoja supistetaan. Valittelivat Wäkässä henkilökuntapulaa. Jää nähtäväksi, miten homma kehittyy.

Ala carte -lista täytyy mennä testaamaan seuraavaksi. Vaikuttaa ihan kivalta, hieman tavalliselta, mutta joukossa on myös muutama "tuoreempi tapaus" kuten esimerkiksi savumuikkupitsa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila