Ravintola Cafe Hameleon Pietarissa

«Сырный рай» @ Хамелеон

Салат из сыра с добавлением яблока, маринованного огурчика и хрустящих гренок с оливковым майонезом.

http://www.elviscafe.spb.ru/cafehameleon-5.html

Хамелеон on ravintola - tai ennemminkin kuppila josta saa ruokaa - lähellä entistä asuntolaani Pietarissa. Nevskiltä saisi kävellä melko matkan, että tänne eksyisi sattumalta. Kuppila sijaitsee katutasoa alempana ja on täten hämyinen myös päivisin.

Tässä kuppilassa on itketty ja naurettu, syöty Juustoparatiisi (salaatti yllä) lukuisia kertoja, kumottu lasillinen jos toinenkin kuohuviiniä. Ruoka on aika korutonta, mutta hyvää vaatimatonta perusruokaa. Paikan keitoista olen aina pitänyt. Minulle listan kunkku on kuitenkin vuosikaudet ollut Juustoparatiisi, Сырный рай.

Tässä kuppilassa on paljon muistoja: existä ja nykyisistä, läheisistä, kavereista ja tutuista - uusista ja vanhoista. Iltaa on istuttu myös nyt jo edesmenneen Upin (Urpo Laaninen) kanssa maailmaa parantaen. Tämän ajatteleminen sai viime kerralla aivan tipan linssiin.

Mutta asiaan: Jos nyt jotain negatiivistakin sanoisin tästä paikasta, niin annoksiin voisi laittaa jonkun hipun vihreää edes koristeeksi, jos ei muuten:Ja jos ihan totta puhutaan, melkoinen tupakansavukin siellä on usein iltaisin, koska paikka on pieni, ja monesti se sattuu olemaan aika täynnäkin.

Viimeksi käydessämme huhtikuussa 2009 taisimme olla liikkeellä aika myöhään ja täyteen aikaan, sillä tarjoilija oli vähän nihkeänä sen suhteen, mahtuuko ravintolaan enää lisää ihmisiä. Yksi pieni pöytä siellä oli keskellä salia vielä vapaana, mutta tuoleja ei näkynyt. Olin melko myrtynyt ja selitin pitkän historiani paikan suhteen ja kerroin senkin, että tilauskin miulla olisi jo valmiina, niin tyttö heltyi ja rupesi tiskin toiselta puolelta haalimaan meille tuoleja minipöytäämme.

En oikein osaa sanoa, suosittelenko paikkaa suoranaisesti, mutta itse tulen siellä ainakin vierailemaan varmasti jatkossakin. En nyt ihan joka kerran Pietarissa käydessäni, mutta silloin tällöin verestämässä maku- ja muitakin muistojani. :)

PÄIVITYS, kesä 2012: Paikan omistaja ja nimi on vaihtunut & lista on uusi. Ruoka oli kyllä hyvää. Alkoholioikeuksia paikalla ei vielä kesällä ollut, joten tarjoilija kehotti hakemaan viinin vastapäisestä kaupasta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila