Tunnelmaa Lappeenrannan Tassoksessa

Olimme lauantai-iltana teatterin jälkeen syömässä Lappeenrannan Tassoksessa. Tassos on varsin suosittu, ja vaikka asiakaspaikkoja on melko runsaasti, ei ole itsestään selvää, että ravintolaan mahtuu ilman varausta.

Meitä oli neljä. Ensin meille ehdotettiin ihan oven suussa olevaa varsin "tuulista" pöytää, jonka vierestä taukoamatta juoksevat niin tarjoilijat kuin asiakkaatkin - mutta pyynnöstämme meille löytyi sitten vähän rauhallisempikin pöytä.

Ravintolassa oli paljon väkeä ja muutama iso, äänekäs seuruekin. Heidät oli toki sijoitettu ravintolan "kabinetteihin" vai miksi loosseiksi niitä nyt voisikaan kutsua. Tilatessamme tarjoilija totesi, että ruuan tulo kestää ainakin tunnin. Sehän ei meitä haitannut, koska olimme joka tapauksessa tulleet syömisen lisäksi viettämään aikaa kaveripariskunnan kanssa. Tassoksen annoksiin kuuluva salaattipöytä sitä paitsi takaa sen, ettei nälkään ehdi kuolla ennen annoksen saapumista. Salaattipöytään kuuluu kreikkalaista kyläsalaattia ja talon leipää. Erityiskiitoksen saavat ihanat kalamata-oliivit. Myös salaattikastike on tosi namia.

Ruokien tulo kesti, mutta ei tuntia - tai ainakin aika kului kuin siivillä siinä jutustellessa, emmekä ehtineet vielä ollenkaan haikailla annostemme perään.

Olin tilannut Nea Agoran ruukun, joka on vuolukermariisiä ja katkarapuja sekä kesäkurpitsaa valkosipulisessa tomaattikastikkeessa. Pidin annoksesta ja erityisesti riisistä, mutten jaksanut syödä annosta loppuun ison alkusalaatin jälkeen. Mikolla oli Provecale, jonka kypsyysaste oli juuri oikea. Tämän annoksen itsekin joskus testanneena voin todeta, ettei se petä, jos lihan kypsyysaste vain on onnistunut ruokalijan toiveiden mukaan. Kerran olen nimittäin saanut lihan liian kypsänä, mutta silloinkin ravintola korvasi mieliharmini muutamalla alennuskupongilla. Tällä kertaa Paula oli valinnut Barbatin porsasta ja Jani söi Gregorin lankkupihvin.

Kaikki tuntuivat pitävän ruuistaan. Kenelläkään ei ollut mitään huomautettavaa ruuan tai tarjoilun suhteen. Pidämme myös suuresti Tassoksen tunnelmallisesta miljööstä. Meitä miellyttää myös Tassoksen kreikkalainen musiikki, joka asiakkaiden iloksi ei jää vain taustamusiikiksi, vaan kuuluu ihan kunnolla, mutta kuitenkin aivan keskusteluvoimakkuudella. Alkuillasta emme kuulleet musiikkia aivan yhtä hyvin, johtuiko lie meluisasta isosta seurueesta ravintolan takaosassa vai lisääkö ravintola musiikin volyymiä illan edetessä? Mutta pinnat siitä, että kreikkalaistyylisessä ravintolassa soi kreikkalainen musiikki. Olisi kardinaalimunaus soittaa Tassoksessa esimerkiksi jota Energyä tai edes rauhallisempaa Novaa.

Ilta oli kaikin puolin onnistunut. Hyvälle seurallemme kuuluu tietysti myös suuri kiitos siitä :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Vöner eli vegaaninen döner