Joensuun ravintola Martinassa saa hyvää pastaa

Pari viikkoa sitten elokuisena torstai-iltana tivolissa käynnin jälkeen piipahdimme syömässä Joensuun Martinassa. Tällä kertaa palvelu oli melko vilkasta, koska paikka oli menossa piakkoin kiinni. Martina kun kärsii normaalisti silloin tällöin melko hitaasta ja flegmaattisesta palvelusta.

Nyt saimme listat kuitenkin eteemme alta aikayksikön. Päätimme tilata viiniä ja pastaa. Näin nuorena aikuisena sitä on vielä tottunut esittelemään henkilöllisyyspapereitaan yökerhoihin yms., mutta harvemmin viikolla ruokaillessa viinilasillisen takia on tarvinnut. Martinassa tarvitsee lähes poikkeuksetta: "Olen pahoillani, mutta joudun kysymään sinulta paperit *näytän paprut* No enpä olisi uskonut... muminaa." Ja seuralaiselta ei koskaan kysytä, vaikka samanlainen lapsenkasvo sekin on.

Saimme viinin ja siirryimme salaattipöytään. Martina saa salaattiapöydästään kyllä ihan erityismaininnan. Salaattia ja raastetta on monenlaista, leipä yleensä tuoretta. Ei tarvitse erikseen alkuruokia tilailla, jollei ehdottomasti tahdo. Pari kertaa olemme jotain erityistä kaivanneet alkuun, kuten pestoetanoita tai Martinan lohkoperunoita. Eipä kyllä taida enää lohkoperunat olla listalla, mutta etanoita syötiin vielä Ilosaaren aikaan tänä kesänä.

Pasta oli herkkua. Söin kanahomejuustopastaa ja seuralainen poropastaa. Molemmat pitivät omastaan enemmän, kerrankin näin. Martinan pasta-annosta on salaattipöydän jälkeen mahdoton saada kokonaan mahtumaan mahaan, ei mennyt tälläkään kertaa.

Lasku tuli sitten jopa niin vauhdilla, ettei ehditty sitä edes tilata "Saisinko jo tuoda laskun, kun me jo ollaan sulkemassa..." No juu, kerrankin ei jouduttu odottamaan puolta tuntia. Ja ei, en liioittele, joskus on todellakin varmasti odotettu se puolisen tuntia.

Jäi vähän ristiriitaiset tunnelmat tästä illallisesta. Tarjoilija kohteli meitä jotenkin kuin teinejä ja kiirehti meitä koko ajan. Esimerkiksi Ilosaaren aikaan isommalla joukolla nautittu lounas Martinassa jätti paljon paremman fiiliksen, tosin tarjoilijakin oli eri.

Kaiken kaikkiaan Martina on kuitenkin ihan jees Joensuun ravintolatarjonnassa. Jossain suuremmassa kaupungissa saattaisi olla sen verran enemmän tarjontaa, ettei Martinassa tulisi vierailtua kovin usein. Varsinkaan nyt, kun Martina on poistanut listaltaa pannupitsan. Se kyllä osasi olla hyvää Martinassa. Osaavat ne Martinassa kyllä pihviäkin tehdä.

No, ei paskempi. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Vöner eli vegaaninen döner