Ravintola Olé Lappeenrannassa

Käytiin eilen 13.10.07 testaamassa Lappeenrannan uusin ravintola, Olé. Mentiin joskus vähän jälkeen seiskan ja tarjoilija empi, löytyykö pöytää. Odotimme hetken baarin puolella, kun tarjoilija sitten siivosi pöydän meille.

Palvelu oli nopeaa. Ruokalista ei ollut pitkän pitkä, mutta tarjoilija ehti jo kyselemään tilausta ennen kuin oltiin katsottu lista läpi. Tässä ravintolassa ei taida olla mitään sellaista systeemiä, että yksi tarjoilija hoitaa yhden pöydän, kun meilläkin kävi eri tyyppi kyselemässä ja eri tyyppi otti tilauksen. Myös ruokia toi eri tarjoilijat, kuten laskunkin.

Tilattiin alkupalaksi Mikolle salaatti ja miulle valkosipulikatkaravut. Tässä vaiheessa ei vielä tiedetty, että talon puolesta tulee myös pieni alkupala. Talon alkupala oli täytettyjä oliiveja valkosipullilla maustetussa ölyssä ja lämmintä leipää. Oli kyllä onnistunut alkupala. Semminkin kun ruuan saaminen kesti kuitenkin aika kauan. Talo oli kyllä täysi, kun meidän jälkeen ovelta käännytettiin jo pois.

Valkosipulikatkaravuissa oli kiitettävästi valkosipulia. Ja salaatin kastike oli kehumisen arvoinen. Pääruuan tuleminen sitten kesti melkein liian kauan. Viini oli jo lähes lopussa, kun tarjoilija kiikutti annokset. Lähipöytien asiakkaat saivat annoksensa ennen meitä, vaikka tulivat huomattavasti myöhemmin.

Minulla oli yrttikuorrutettua lammasta ja Mikolla Olén härkää. Medium- oli sitä mitä pitikin, samoin medium. Ruoka oli kertakaikkiaan herkullista. Vihanneslisäkkeessä oli runsaasti makuja paistetusta appelsiiniseen, ja kastike oli hyvää. Ei voi muuta kuin kehua. Hinta ja laatu ovat kyllä kohdillaan.

Ensin mietitytti listan lyhyys, mutta enää ei: otan seuraavallakin kerralla yrttilammasta, oli se niin hyvää.

Yhden jokseenkin kai negatiivisen asian kuitenkin voi mainita: paikan vesi. Suomessa saa hanasta puhtaampaa ja parempaa vettä kuin pullossa. Tämä ravintola kuitenkin kysyy, tuodaanko vettä, ja kiikuttaa pöytään kaksi pullollista lähdevettä hintaan 2 euroa pullo. Noh, pikkuvikoja ;)

Suosittelen ehdottomasti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila