Tekstit

Aleksanterin antimia

Kuva
Helteisenä lauantaina lounasta kaipasimme melko myöhään. Kuumassa keittiössä kevätflunssan kourissa ei kokkaaminen kuitenkaan kiinnostanut, joten suuntasimme kaupungille. Ja olihan se ihana istua hetki ilmastoidussa autossa ennen ruokailua! Kohteeksi valitsimme Hyttisen Sakun Bar Tapaksen . Tapas kuitenkin aloittaa salaattiensa tarjoamisen vasta kesäkuussa, kuten meille sitten selvisi. Pettymysten pettymys! Viime kesänä nautimme monet raikkaat salaatit aurinkoisella terassilla, joten olimme tänä keväänä käyneet jo pari kertaa nykimässä ovenkahvaa tuloksetta. Ja nytkin tämä nautinto jäi seuraavaan kertaan. Kahvila Aleksanterissa Valtakadulla on myös terassi ja mainioita salaatteja. Ainakaan alkuillasta pienelle terassille ei paistanut, joka oli 30 asteen lämpötiloissa ihan positiivinen asia. Ja ne salaatit! Olemme useamman  kerran käyneet maistelemassa salaatteja Aleksanterissa ja Aleksandrassa ja täytyy todeta, että ihania ovat. Näissä salaateissa on näköä ja kokoa, puhu...

Piilipuun hurmaava pitsabuffa

Kuva
Piilipuussa tulee käytyä syömässä silloin tällöin, ja varsin hyvä paikallisravintola se onkin. Eilen halusimme kauniin sään kunniaksi syödä ulkona, ja koska olimme jo kauan ajatelleet testata Piilipuun pitsabuffan, ajelimme Savitaipaleelle lauantailounaalle. Ja oikein hyvä ja maistuva oli Piilipuun pitsabuffa, kuten ovat olleet pitsat ihan listaltakin sekä ala carte -ruuat. Pitsabuffet on tarjolla lauantaisin klo 12-16. Pitsaa oli eilen neljänlaista: tonnikalaa, lohta, kasvista ja jauhelihaa. Pitsan lisäksi tarjolla oli erilaisia salaatteja ja raasteita sekä tacolastuja cheddar- ja jauhelihakastikkeella. Talon punaviini maistui valkosipulisen pitsan kaverina. Valkosipulin sai siis itse lisätä pitsalleen ihan haluamassaan määrin. Edellinen kirjoitukseni Piilipuusta: Savitaipaleen Piilipuu tekee hyvän vaikutuksen  

Wolkoffin bliniviikot

Kuva
Blogautus on otsikoitu Wolkoffin bliniviikot, vaikka varsinaisesti blinien takia emme Wolkoffiin menneetkään. Polkaisimme Ainon kanssa maanantaina käyntiin vuosittaisen Cross-Cultural Encounters -kurssimme ja illalla perinteisesti lähdimme puimaan kurssia ja sen kehittämistä hyvän ruuan äärelle. Valitsimme Wolkoffin, jonka laatuun voi luottaa. Ilta ruokineen ja juomineen oli erittäin onnistunut. Aino tilasi omanlaisensa kala-annoksen, kun listalta ei suoraan löytynyt hänen ruokavaliolleen sopivaa. Minä olin lounaan skipattuani niin nälkäinen, että päätin ottaa tuhdit blinit. Aino kehui annostaan kovasti, ja talon valkoviini sopi hienosti kalalle, samoin kuin blineille. Blinejä jaksoin syödä kuusi, jonka jälkeen olin korviani myöten täynnä. Blinien täytteitäkin jäi hävettävän paljon syömättä. Ehkäpä niitäkin voisi tuoda ensin hillitymmin, sitten lisää, jos blinejä rupeaa uppoamaan enemmän. Jaksaa kyllä ihmetyttää ja nauratuttaa pari kaveriani, hoikat KooMikko ja Pokkiska, joist...

Sanokaa valkosipuli, kun haluatte hyvää - ravintola Kynsilaukka

Kuva
KUTUN KUTSU 10,00 € Kuumaa vuohenjuustoa salaattipedillä Het getost på salladsbädd Hot goat´s cheese with salad Valkosipulin ylimpinä ystävinä helsinkiläiseen ravintola Kynsilaukkaan oli päästävä. Oikein onnistunut visiitti, valkosipuli kruunaa ruuan kuin ruuan. Mikko otti menun 2000, johon kuului blinit, sorbetti, jänispata ja creme caramel. Minä valitsin vuodenjuustosalaatin ja lammaspadan. Bouillabaisse oli toinen pääruokavaihtoehtoni, muttei tarjoilija pystynyt vahvistamaan, ettei siinä olisi paprikaa. Aivan ehdottoman paras annos oli alkupalani vuohenjuustosalaatti. Hedelmien makeus ja valkosipulinen vuohenjuusto, upea yhdistelmä. Kaikki muutkin annokset maistuivat - valkosipulilta kyllä - mutta, myös oikein herkullisilta. Överiksi valkosipuli ei kuitenkaan meidän mielestämme mennyt missään annoksessa. Pöydässä oli kyllä purkki, josta valkosipulimurskaa sai ruokaan lisätä ihan mielin määrin, hieman patoihimme sitä tujautinkin kyllä. Helsingissä o...