Nätit ravut ja cappuccinoTuntuu suorastaan karulta herätä aamulla klo 4.30 ehtiäkseen Lappeenrannasta klo 5.38 lähtevään Helsingin junaan, mutta aamukokouksen jälkeen nautittu Marja Nätin merenelävälounas ja pitkä, maitoinen cappuccino matkalla takaisin rautatieasemalle saavat aamun karuuden jo melkein unohtumaan.

Marja Nätin Kalaliike sijaitsee Hakaniemen kauppahallissa, joka on muutenkin yksi ilonaiheitani Helsingin reissuissa. Kauppahallista olen kirjoittanut ennenkin: Tunnelmaa ja tuoksua Hakaniemen kauppahallissa

Eilen söin lounaaksi Nätin valkosipulimarinoituja jättirapuperhosia. Ne tarjoiltiin salaattipedillä lepäävän tartarkastikkeen sekä sitruunan kera. Mukana tuli myös lämmin leipä. Annos oli herkullinen!

Katkaravuissa maistui valkosipuli ja paistaminen juuri sopivasti, sitruuna raikasti annosta kivasti – joskin sitruunaa olisi saanut olla enemmän. Salaatissakin oli minun makuuni ehkä vähän pihistelty, mutta silti oikein hyvä kokonaisuus. On se vaan myönnettävä, että olen mereneläville melko perso!

Ja kahvinirso, mutta eilen onnistuin löytämään tosi hyvän take away -cappuccinon. Kokeilin ensimmäistä kertaa cappuccinoa La Torrefazionesta. Pieni cappuccino lisämaidolla tehtiin mukisematta isoon kuppiin. Aina sekään ei tunnun olevan ihan helppo tilaus. Pihalla huomasin, etten ollut kiireessä muistanut pyytää kanelia, mutta cappuccino maistui silti. Ja nättikin se oli. 

Näitä arkisia iloja!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila