Aamun kuiskaus Tertin kartanossaEdellisessä postauksessani lupasin, että kirjoitan Tertin kartanon aamiaisesta, koska se vaan on niin erityisen hyvä. Heidän uuniohrapuuronsa jo yksistään voisi olla huonommankin aamun pelastus.

Vietimme kivan kesäpäivän Tertin kartanossa Mikkelin kupeessä viime kesänä (2018) bloggaajakollegojen kanssa. Tertti on viehättävä paikka! Miljöö hurmaa, samoin ruoka, puoti, säilöntäkellari, ympäristö ja majoitusaitat. Ja aamiainen yrttitarhan keskellä on hieno kruunu ihanalle yöpymiselle.
Heräsimme aurinkoiseen ja kuumaan kesäaamuun Tertissä. Aamiaisen nautimme yrttitarhassa. Ja mitä herkkuja siellä nautimmekaan! Lähiruokaa, luomuruokaa, oman tilan erikoisuuksia, naapurin herkkuja, omin pikkukätösin väsättyjä nautintoja... Katso ja tutkistele:

Tertin ruisleipää, jossa yli 115-vuotias juuri, Iivari-isännän näkkileipää ja kartanon vaaleaa leipää

Kartanon kahvi ja Aamuvirkku-tee

Paikallisia lihaleikkeleitä, lähituottajien juustoja, luomujukurttia ja kukkaismysliä, makoisia hedelmiä, oman mehiläistarhan hunajaa, kotoista marjamehua (mansikkamehua!)

Kasvimaan terveiset, Iivarin savustettuja muikkuja ja savulohta

Pientä imelää
Täällä sielu lepää aamiaista syödessä.
Ja sitten oli vielä se ihan paras osuus, kermaista uuniohrapuuroa oman harjupellon ohrasta ja naapuritilan hyväntuulisten kanojen munakasta, mutta miten sitten taas kävikään näin, että kuva on kaikista huonoin. Harmittaa lässäyttää loppu tällä kuvalla, mutta kun vaan on pakko :D


Nam nam!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila