Rauhassa pubiruokaa ravintolaruuan hinnalla

Kävimme eräänä iltana testaamassa Rauhaan nousseen Holiday Club Saimaan ravintolatarjontaa. Hotellissa on kolme ravintolaa: Le Biff, O'Learys ja Easy Kitchen. Päätimme kokeilla, mitä O'Learysin keittiöllä on annettavanaan.

Paikka oli miljööltään ilmiselvä pubiravintola, jossa oli ruuan lisäksi biljardia ja karaokea + tietenkin hurja määrä isoja telkkuja, joissa pyöri urheilu. Ruokalista oli kuitenkin täysin ravintolahinnoissa, ja paikkahan vielä sijaitseekin korvessa ja painii maakuntaravintoloiden kastissa. Listalla oli kuitenkin ihan kivasti valinnanvaraa.Tilasin alkuun caesar-salaatin kanalla ja Mikko otti annoksen, jonka nimi oli O'Learys super snack, johon kuului kolme dippiä, nachoja, mozzarellatikkuja, porkkana- ja selleritikkuja ja cheddarzapperseja. Tilauksestani poiketen sain salaattini ilman kanaa. Annos oli muutenkin aika pieni ja vaatimaton hintaansa nähden. 9,5 euroa on korkeahko hinta pienestä alkupalasalaatista vaatimattomassa pubiravintolassa Lappeenrannan korvessa. Kanan kanssa hinta olisi ollut peräti 11 euroa. Mikon annos oli ihan perusnäppiruokaa, jota osataan lämmittää myös tässä meidän lähimmässä Haarikka-pubissa, joka ole varsinaista ruokapaikkaa nähnytkään. Mikon alkupalan hinta oli 14 euroa. Kyllähän tuota ruokaa nälkäänsä söi, eikä (valmis)ruuassa suoranaisesti ollut motkottamista, jos hintaa ja sen mukanaan tuomia odotuksia kunnon ravintolaruuasta ei huomioida. Salaatin kanssa tarjoiltu patonki oli jopa ihan maukasta.Pääruuaksi tilasin ribsit hunajalla + yrteillä maustettuna, Mikko valitsi hampurilaisen. Pääruuaksi sain kuitenkin sellaiset ribsit, joissa annokseen kuului kolmea erilaista ribsiä: yksi pala oli liian tulinen, toinen liian savuinen bbq-kastikkeineen ja ainoastaan hunajalla ja yrteillä maustettu palanen oli makuuni, kuten arvata saattaa. Aika oli kuitenkin kortilla, joten söin annoksestani sen mitä pystyin, enkä pyytänyt tekemään uutta. Mikolle osui sentään oikea annos. Hampurilainen ranskalaisilla maksoi 15,40 euroa. Minun tilaamani ribsit olisivat olleet 17,50 euroa, saamani annos oli 18,50 euroa.

Tarjoilijalle sitten mainitsin, että molemmat tilaamani annokset olivat muuttuneet toisiksi. Olin kiinnostunut, laskutetaanko minua syömistäni vai tilaamistani annoksista. Tarjoilija lupasi hyvittää erhettä laskun loppusummassa. Hän päätyi sitten laskuttamaan minulta salaatin ja pääruuan sen mukaan, mitä olin syönyt. Hieman kuitenkin mietityttää, voiko ravintola laskuttaa minulta enemmän kuin mitä oikeasti tilaamani annos olisi maksanut. Mielestäni ei. Entä jos tarjoilijalle sattuisi erhe vaikka kuohujuomissa? Olisimme tilanneet edukasta kuohuviiniä ja saaneet kalliin shampanjan; tässä olisi kyse jo isommista rahoista, mutta ei ravintola voisi sakottaa asiakasta henkilökuntansa virheestä. No, tässä tapauksessa oli kyse eurosta, enkä enää jaksanut vääntää rautalangasta, miten homman olisi pitänyt oikeudenmukaisesti mennä. Sain annoksistani ruhtinaallisen 10 prosentin alennuksen, joten siinä se erhe-euro kuitenkin tasaantui

Meinasi unohtua mainita ennen ruokia pöytään tuodut popcornit. No, eipä niistä muuta mainittavaa kyllä olekaan, kuin että onhan ne vähän koominen "keittiöntervehdys", mutta sitten tulee taas muistaa, että olimmehan bostonilaisessa sporttibaarissa.


Lopputulema: Pubiruokaa ravintolaruuan hinnalla, joten hinta-laatu ei ole ihan kohdillaan. Ei välttämättä tule syötyä tuolla toiste. Toisaalta, jos tarkoituksena on saada syötävää kaljan tai biljardin oheen, toimii O'Learys siinä tarkoituksessa, ja onhan sillä hyvät aukioloajatkin. Mutta illallispaikaksi valitsisin jonkun muun. Pitänee seuraavaksi sillä suunnalla kokeilla Le Biff -ravintolaa.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Kiitos taas arvosteluista! :)

Kiva, kun joku kirjoittaa arvosteluja myös Lappeenrannan seudun ravintoloista!
Anonyymi sanoi…
Hei! Milloin olisi tiedossa Lappeenrannan Gringos Locos arvostelu? ;)
Tanja Karppinen sanoi…
Itse asiassa olen syönyt Gringos Locos -ravintolassa vain kerran, ja silloin kokemus jäi hieman vaisuksi, joten ehkäpä olisi jo uusinnan paikka ja sen jälkeen tekstiä kehiin. :)
Tanja Karppinen sanoi…
Sain vihdoin aikaiseksi uuden käynnin Gringos Locosissa. Nyt on arvostelu olemassa: http://tanjan-maistamista.blogspot.fi/2012/06/lappeenrannan-gringos-locos-varsin.html

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila