Joulun alla Penttilänrannassa syttyi italialainen tähti: ravintola La Passione


Antipasti kahdelle

Lauantaina kolmen maissa iltapäivällä pimeän jo laskeutuessa aioimme aikaiselle päivälliselle tahi myöhäiselle lounaalle Joensuun tuoreimpaan ravintolaan, italialaiseen La Passioneen, joka sijaitsee Penttilänrannassa. Ovet olivat vielä kuitenkin kiinni meidän sinne saapuessamme ja päätimme tulla yrittämään myöhemmin illalla uudelleen, sitten ihan aukioloaikaan eli lauantaina klo 17.30 jälkeen.

Mutta kuinka ollakaan, kun sitten tulimme paikalle parin tunnin kuluttua, olivat pöydät täynnä ihmisiä/loput pöydät täynnä varauksia seuraaviksi kahdeksi kolmeksi tunniksi eteenpäin. No, olisihan se pitänyt toki arvata: uusi lehdessäkin kehuttu ravintola, jolla on kaikkien tuntema ja tykkäämä isäntä + viikonloppuilta = syömään ei mahdu ilman ajoissa tehtyjä varauksia.

Sunnuntaina La Passione on kiinni kokonaan ja maanantainakin illan. Eli lopulta sitten tiistai-iltana saimme neljän hengen seurueellemme varattua pöydän La Passioneen. :)

Miljöö on todella viihtyisä; eipä uskoisi että kyseisessä talossa on ollut ennen muinoin teurastamokin. Tarjoilijat ja omistajat ovat mukavia ja tilaukset saatiin sujuvasti sisään, joten ilta lähti oikein mukavasti liikkeelle.

Alkupalaksi tilasimme antipastin kahdelle, merenherkkusalaatin ja tryffelisalaatin. Ennen alkupaljoja meille tarjoiltiin talon leipää (todellakin ravintolassa leivottua) ja yrttilevitettä.


Merenherkkusalaatti


Tryffelisalaatti

Tarjoilijan kantaessa pöytään antipastivalikoimaa, oli ihan pakko tarkentaa, että tuleeko tämä kaikki kahdelle. Ja kyllä, näin asia oli. Annoksesta olisi riittänyt meille kaikille neljälle, ja kukin siitä söikin yhtä jos toista omien mieltymystensä mukaan, vaikka Mamalla ja Mummolla omat alkusalaattinsa olivatkin.

Antipastialkupalaan kuului vaikka mitä, aina parmankinkusta hunajameloneineen ja pinjansiemenineen juustoon ja makeaan lisukkeeseen. Kaikki oli hyvää. Erityisesti annan kiitosta härkäpavuista, jotka olivat kyllä täydellisesti tehdyt juuri minun makuuni. Myös merenherkut antipastina toimivat sitruunan kanssa huipusti!

Kaikki pitivät alkuruuistaan. Erityisesti antipastiannosta kuvailtiin sanoilla mainio, erinomainen, jopa perfetto. Myöskin salaatit saivat mairittelevia arvioita syöjiltään. Talon leipä yrittilevitteellä maistui taivaalliselta kuivan kuohuviinin seurassa. Hienoa!

Pääruuaksi tilasimme 2 x Saltimbocca alla Romana, tonnikalapihvin ja entrecoten.


Entrecote


Tonnikalapihvi


Saltimbocca alla Romana

Kaikki maistui aivan italialaiselta (No shit, Sherlock!), ja erilaiselta kuin missään muussa joensuulaisessa ravintolassa. Tämä hyvä. Annokset muistuttivat paljon Milanossa usein syömiämme ruokia tuoksultaan, näöltään ja maultaan. La Passionen annoksissa tuli mukana kauden kasviksia, kuten useimmiten Italiassakin, vaikkei sitä erikseen listassa kaikkien ruokien kohdalla ilmoitettu La Passionessakaan. Minulle ruokavammaiselle kauden kasviksiin käsikädessä kuuluva paprika tuottaa mietoja ongelmia, joten pääsin sekä antipastin että pääruokani kohdalla syöttämään grillatut paprikani muulle seurueelle.

Pääruuista entrecoten liha oli hieman liian rasvaista, mutta kuitenkin hyvänmakuista rosmariineineen. Annoksen perunoita sitä vastoin voisi kuvailla kuivahkoiksi, mutta jälleen, kuivakkuus jollain tavalla tasapainotti entrecoten rasvaisuutta. Kypsyys entrecotella oli tilatun mukainen. Saltimbocca alla Romana tehtiin vasikasta, joka oli himpun kuivaa syöjien mielestä - annokset maistuivat silti, kasviksia kehuttiin. Tonnikalapihvi oli hieman harmitus kypsyydeltään, sillä se tilattiin mediumina, mutta se tuli kypsänä. Tilausvaiheessa äänessä oli kuitenkin useampi henkilö, joten kyspsyysaste lie jäänyt tarjoilijalta kuulematta/kirjaamatta; niin kypsä pihvi oli, ettei se voinut olla kokin näkemys mediumista.

Kaiken kaikkiaan kaikille jäi positiiviset mielikuvat paikasta ja ruuasta. Vierailemme uudelleenkin. Toivomuksemme toki on, että ravintola uudistaa listaansa vuodenaikojen jne. mukaan, että mielenkiinto säilyy jatkossakin. Listahan ei noin pienessä paikassa voi olla kovin pitkä, joten uudistua sen täytyy senkin edestä.

Ravintolan nettisivut: http://www.lapassione.fi/

P.S. Ravintolan yhteydessä on herkkupuoti, josta voi ravintolan aukioloaikoina ostaa mukaan ihania italialaisia juustoja, parmankinkkua, chorizomakkaraa yms.

P.P.S. Cebicin keittiöblogi on ehtinyt myös jo kirjoittaa kokemuksiaan La Passionesta: Cebicin keittiössä -blogi. Cebicillä on enemmän juttua itse rakennuksesta, ravintolan omistajista yms. Samoja en viitsi raapustella, lukekaan sieltä. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila