Suomen kesän makumuistoja

Kesän makumuistot ovat tältä koronakesältä tietenkin take away -ruokia tai kotona ja väljillä terasseilla nautittuja ruoka-annoksia. Toki muutenkin kesäisin syödään mahdollisuuksien mukaan ulkona, mutta nyt selvitettiin aina jo etukäteen, että ulkona pystyy syömään tai vaihtoehtona on take away.

Aloitetaan nyt omalla parvekkeella syödyistä, itse peratuista ja paistetuista muikuista. Mikä tästä tekee erityistä, on se, että Saimaan Kala toimitti paistokokoiset, tuoreet muikut kotiinkuljetuksella; perjantaina Messenger-viestillä tilaus, lauantaina hieman yli aamuyhdeksän soi ovikello ja tuoreet muikut olivat ovella. Hieno palvelu, hyvät muikut - ja aivan kamala homma perata kilo muikkuja!

Muikuttelua omalla parvekkeella @ Lappeenranta

Ja jatketaan muikkuteemalla, eli seuraavana esitellään jokakesäinen muikkunautinto Kalastajan kojulla Savonlinnassa. 

Tällä kertaa vietimme laatuaikaa kahdestaan sateisella terassilla, mutta silti muikut maistuivat mainiosti. Yleensä hyvällä säällä paikkaa on vaikea saada, vaikka terassi on huomattavan suuri. Varsinaisia sisätilojahan tässä ravintolassa ei edes ole, vain terassi ja katettu terassi.

Kalastajan kojun ihan paras annos: paistetut muikut + raikas salaatti homejuustolla, tillikermaviili ja sitruuna. Se on siinä!

Kalastajan kojun muikut @ Savonlinna

Kimolan uutta kanavaa kävimme kesän aikana ihmettelemässä, ja sillä reissulla söimme päivällistä Jaalan Vanhassa Kelossa, sielläkin ihan itseksemme terassilla. Talon toisella puolella paikan kaljaterassi sen sijaan oli täynnä. 

Listalla oli kaikenlaista vähän erilaistakin, otimme pain au poulet (arinaleipää, broilerin rintaa suikaloituna, sitrussalaattia, marinoitua punasipulia, tomaattia, jalopenoja ja jogurttikastiketta) ja täytettyä porsaanleikettä (porsaanleike sitruunalla, Aura-ananastäytteellä, paistetuilla kasviksilla). Ihan hyvää, ja ei näitä annoksia ihan joka listalta löydy. 

Erityismaininta oikeista paistetuista perunoista!

Vanhan Kelon pain au poulet

Vanhan Kelon täytettyä porsaanleikettä

Haminassa meitä tänä kesänä kiinnosti Suomen korkein lipputanko, ja lounasta nautimme satamassa Rampsi Lounge & Kitchen -ravintolan terassilla. Yhteiseksi alkupalaksi maistelimme toast Skagenin, miulle oli pääruuaksi lempeän tulista katkarapupastaa ja Mikolle fish & chips. Aivan hyvää tämäkin! 

Rampsin toast Skagen

 
Rampsin katkarapupasta

Rampsin fish & chips

Puumalassa Ravintola Hovissa on aivan pettämättämät pitsat ja iso, aurinkoinen terassi kauniissa maisemissa, joissa pitsat nauttia. Vahva suositus ainakin pitsapaikkana, muutakin ruokaa on tarjolla, muttei ole vielä testattu.

Ravintola Hovin pitsaa Puumalassa kuumalla, aurinkoisella terassilla

Kiteenhovissa kävimme mökiltä eräänä arki-iltana terassi-illallisella. 

Sivusalaatti oli OK, kasvikset tuoreita, joskin neljä euroa on aika paljon pienestä peruslisukesalaatista. Lihapullat olivat ihan maukkaat, mutta suolaiset, eikä possussakaan ollut juuri muuta marisemista kuin liiallinen suolankäyttö. Ei gourmet, mutta kelpoisaa ruokaa pikkukaupungissa aurinkoiseen arki-iltaan.  

Sivusalaatti talon kastikkeella @ Kiteenhovi

Lihapullat spagetilla @ Kiteenhovi

Grillipihvi possusta @ Kiteenhovi

Uukuniemellä Juholan Biisoniareenalla nautimme varsin herkullista pitsaa ajomatkallamme Joensuusta Lappeenrantaan. Tästä kokemuksesta olen kirjoittanut oman postauksensa jo aikaisemmin tänä kesänä. Sen pääsee lukemaan tästä linkistä: Biisoniareenan pitsaa Uukuniemellä.

Kerran kesässä pitää käydä myös oman kylän Con Amoressa nauttimassa italialaistyyppistä ruokaa. Con Amoren terassille ei paista aurinko, joten siellä saa yleensä hyvinkin rauhassa syödä päivällistä tai illallista viikonloppunakin.

Söimme tällä kertaa alkupalaksi tomaattibrushettaa ja paneerattuja jättirapuja, pääruuaksi tattirisottoa ja arrabiata-pastaa. Kyllä Con Amoressa yhäkin ruokaa osataan tehdä, vaikka ruokalista ei ole kyllä uudistunut sitten keittiömestari Roberton lähdettyä pari vuotta sitten. 

Bonuspisteet siitä, että tulinen pasta on ihan oikeasti jopa aika tulista.

Con Amoren risotto, brushetat ja taustalla paneroidut jättiravut

 
Con Amoren arrabiata-pasta

Koska tästä postauksesta uhkaa tulla kilometrin mittainen, päätin jättää osan kesän makumuistoista seuraavaa postausta varten odottamaan, nopeasti listaten ainakin seuraavat tulossa esittelyyn vielä:

Messi Sotkamo
Luca Vaalimaa
Taica Pieksämäki
Patapirtti Jämsä
Iloisen Pässin maalaispuoti Parikkala
Teatteriravintola Joensuu
Joensuu Mortonin hampurilaiset
Villen hatsapuria Puumalassa
Nuotta Imatra
Casa Bianca Kajaani

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila