Biisoniareenan pitsaa Uukuniemellä

Ajelimme perjantaina alkuillasta Joensuusta Lappeenrantaan ja päätimme pistäytyä matkan varrella Uukuniemellä Juholan Biisoniareenalla syömässä. 

Biisoniareena on noussut jo ihan vähintäänkin paikalliseksi klassikoksi. Uukuniemellä sijaitseva Biisoniareena-kesäravintola on karusta koronakeväästä huolimatta myynyt kauden aikana kuutisen tuhatta pitsaa. Verrokiksi mainittakkoon, että Uukuniemellä on vain noin 300 asukasta.

Paikka on mielenkiintoinen ja omalla tavallaan viehättävä. Heti areenan pihassa vastassa ovat pitsataksinakin käytetty Rolls Royce, riemukupla sekä tuk-tuk. 

Mikko maisteli paikan ykköstuotteen, Aortan repijän, johon kuuluu jauhelihaa, pekonia, salamia, pepperonia ja kananmunaa. Mie olin vähän tylsempi ja tilasin tonnikalapitsan vuohenjuustolla. Otin siihen tosin yhdeksi täytteeksi isännän suosituksesta mangochutneyn, joka tekikin pitsasta hauskalla tavalla vähän erilaisen, makeahkon. 

Pitsat maistuivat, vaikka tilaamamme valkosipuli niistä oli kyllä jäänyt pois.

Viinin hinnoittelusta erityismaininta, 24 senttiä ihan hyvää punaviiniä maksoi seitsemän euroa, melko kohtuullista Suomessa. Ja ohutpohjaiset, runsastäytteiset pitsat tulivat erittäin nopeasti nälkäisten matkalaisten nenän eteen erinomaisen väljälle terassille.

Helsingin Sanomien juttu aiheesta: https://dynamic.hs.fi/a/2020/pizzakeisari/ (digitilaajille)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila