Kielon synttärimenu kotona


Kun me ei voida mennä ravintolaan, ravintola tulee meille, totesi Mikko, ja kantoi keittiöön Kielon esivalmistellun viiden ruokalajin illallisen. Mikä ihana synttäriyllätys!

Kielosta haetussa kassissa oli kahdeksantoista erilaista rasiaa tms., joiden aineksia sekoittamalla, lämmittämällä, paistamalla ja pilkkomalla illallisen ruokalajit syntyivät.

Synttäri-ilta hurahti rattoisasti vanhoja Euroviisuja seuratessa ja illallista kokatessa sekä syödessä.Ihan jo ensilusikallisella hymy nousi huulille ja mieleen hiipi ajatus, että nyt taidettiin onnistua, me sekä Kielo!

Koska kaikki muu oli erinomaista ja erityisen maistuvaa, nimeän kaksi ainesta, jotka minulle eivät ihan niin hyvin maistuneet. Ne olivat varhaiskaali ja kylmäsavustettu hauki. Ja vikahan ei siis ollut aineksissa, Mikolle ne maistuivat, vaan minun niiltä osin rajoittuneessa makumaailmassani: kaali oli liian hmm, aromikasta tuoksultaan ja maultaan, hauki taas oli hyvin vahvasti savustettua.

Kaikista eniten kehuja sen sijaan kirvoittivat kastikkeet: alkuruuissa kermainen valkoparsaliemi sekä piparjuurella ja tillillä maustettu piimäkastike, pääruuassa soija-ruskeavoivinegrette ja jälkiruuassa suolakinuskikastike.

Toivoisimme, että tällainen noutoillallistoiminta jossain määrin jatkuisi koronan jälkeenkin, että se olisi ikään kuin osa sitä niin sanottua uutta normaalia ravintolatoiminnassa. Välillä on kiva istua valmiiseen pöytään viihtyisässä ravintolassa tai terassilla, mutta ravintolaillallinen kotona omassa rauhassa puuhattuna on mukavaa vaihtelua.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila