Kesän makumuistoja

Kesään on mahtunut monenlaista. Tällä hetkellä parhaiten mielessäni ovat - valitettavasti - lähes kaksi viikkoa kestänyt kuumeinen flunssa ja yskän takia nukkumattomat yöt. Nyt alkaa onneksi hieman helpottaa.

Ruokakulttuurikokemuksia on kertynyt taas paljon. Irlannista kirjoitan Matkamittariin oman postauksensa, mutta muut mainittavan arvoiset kokemukset ja koettelemukset meinasin listata tähän yhteen postaukseen.

Kesän paras kokemus, ryyditettynä myös ruokakulttuurikokemuksilla; Piian ja Tomin häät Mallorcalla. Ihanat häät, mukavat häävieraat, hyvää ruokaa ja juomaa. Uimista, yhdessäoloa. Ja tehokas ilmastointi ;)

Turskaa ja mustaa riisiä ensimmäisenä pääruokana Piian ja Tomin häissä @ Mallorca
Kesän parhaaksi kalaravintolakokemukseksi keulii Taller de Mar niin ikään Mallorcalla. Viiden ruokalajin merellinen menu ihan parhaalla palvelulla ja hyvällä kielitaidolla, 45 euroa per naama. Väliruokana menussa käsintehtyä pastaa tryffelillä. Ikinä en ole syönyt mitään yhtä hyvää tryffeliruokaa. Makuilotulitusta muutenkin koko illallinen.

Mustekala-ceviche @ Mallorca, Taller de Mar
Kesän parhaan äyriäispastan nautin Irlannin Corkissa Electric-ravintolan Fish Barissa. Rauhallinen miljöö, kauniit näköalat ja hyvin maustetut annokset. Alkupalana erinomainen ceviche.

Merellinen pasta @ Cork, Irlanti
Uudistustunut Linnoituksen Krouvi jäi mieleemme erinomaisesta, todella ystävällisestä palvelustaan sekä herkullisista pitsoistaan. Ja maisemathan ravintolasta ovat Lappeenrannan parhaimmistoa.

Alkupalat Linnoituksen Krouvin terassilla @ Lappeenranta

Krouvin pitsoissa on hyvät täytteet, tuhdisti juustoa sekä mainio, salaisella reseptillä tehty pohja @ Lappeenranta
Hyvänä kokemuksena jäi mieleemme myös Aateli-hotellin ravintola Ainoa Vuokatissa. Palvelu oli ensiluokkaista, ruokalista mielenkiintoinen ja annokset herkullisia.

Vasikanleike "Oscar" @ Vuokatti
Maltalla kävimme lyhyehköllä visiitillä kesän korvalla, matkan varsinainen tarkoitus oli käydä ystävän luona kylässä. Maltalla oli joka paikassa tarjolla ihania, tuoreita mereneläviä. Tässä parhaimmistoa:

Seafood platter @ Malta, ALKA Mediterranean restaurant
Ja menköön tämä kesäinen vetykokemus siihen ruokakulttuurikoettelemusten sarjaan. Eihän nyt vety, lihapiirakka munalla ja kinkulla, mikään erityinen kulinaristinen makunautinto ole, vaikka siihen chilimajoneesiakin hölvättäisiin. Siltikin, Lappeenrannan satama + vety, onhan se kerran kesässä "kärsittävä".

Kahvila Kafiinan chilivety kattoterassilla nautittuna @ Lappeenrannan satama
Kun nyt tälle pikaruokalinjalle lähdettiin, niin laitetaan tähän vielä kuva pitkäaikaisesta suosikistani, Välimeren kebabin kasvispitaleivästä (fetalla). Kävimme siskoni kanssa jälleen sellaiset tässä kesän aikana nauttimassa ja totesimme, että kyllä se vaan niiiiin hyvää on. Vahva kastike ja valkosipuli, kiitos!
Välimeren kebabin kasvispitaleipä @ Lappeenrannan keskusta
Tämäkin pitää muistaa mainita, kun jälleen kerran saimme nauttia päivällistä kattoterassilla upeissa maisemissa, tällä kertaa Varkaudessa Harri's Kitchen -ravintolassa. Haukiburgeri oli erinomainen kokonaisuus, myös lohi salaatilla maistui hyvin. Lähiruokafilosofia lämmitti mieltämme. Ja ne maisemat!

Haukiburgeri @ Varkaus

Lohi salaatilla @ Varkaus
Kesän paras einesruoka -kategoriassa voiton vie Limonello-risotto. Ruokaa ei toki nautittu ihan sellaisenaan, vaan lämmityksen jälkeen siihen lisätään inkivääriä, valkosipulia, sitruunapippuria ja vielä vähän sitruunaa, niin avot!
 Eineksiä @ hima
Jotain nyt varmasti unohtui, mutta olihan jo tuossakin kokemus poikineen. Mikä siun makunystyröitäsi on tänä kesänä nyrjäytellyt?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila