Makujen sinfoniaa ravintola Kielossa Joensuussa

Nautimme viikko sitten mainion illallisen Joensuussa ravintola Kielossa. Tunnelma oli rento ja mukava, palvelu osaavaa ja ystävällistä, ruoka erilaista ja maukasta. Siihen kun vielä lisätään, että Kielo käyttää mielellään lähi- ja luomutuotteita, on lähes täydellinen paketti kasassa. Miksi vain melkein? En vaan osaa käyttää niin ehdotonta adjektiivia kuin täydellinen ilman jotain lievennystä. ;)

Mikko söi menun, johon kuului Kielon herkuttelulautanen (viisi pientä päivittäin vaihtuvaa alkusuupalaa maakunnan mauista) + hirven ulkofileetä, puikulaperunapyrettä ja timjamikastiketta + lämpimät karamelliomenat, mantelikakkua ja vaniljajäätelöä. Mama valitsi alkupalaksi kuhaa ja kylmäsavustettua haukea, pienet perunaohukaiset. Pääruuaksi hänellä oli paahdettua kyyhkynrintaa, perunakroketti. Minä otin alkuun karhuworschmackia, pääruuaksi minulle "jäi"  Haukiniemen tilan Limousin-härkää. Sanon jäi, koska samaa annosta muiden kanssa ei viitsi ottaa, ja hirvi sekä kyyhky oli jo valittu. Luomuhärkä on hyvää, oli tälläkin kertaa, mutta täytyy myöntää, että Maman kyyhky voitti, Mikon hirvi tuli hyvänä kakkosena.

Karhuworschmack, smetanaa, suolakurkkua, punajuurta. Vahvanmakuista ja herkullista.
Kuhaa ja kylmäsavustettua haukea, pienet perunaohukaiset. Mama tykkäsi kovasti, minulle savustukset eivät niin maistu, mutta erilaisuutta kyllä piisasi tässäkin annoksessa.
Kielon herkuttelulautanen. Viisi mainiota suupalaa. Juuri ja juuri saimme nämä suupalat jaettua kolmelle, mutta onnistui kuitenkin. Tällä kertaa herkkupaloina oli mätiä smetanalla, tytinää, lohirullaa, lihapiiras ja maksapateeta. Kaikki oli hyvää, todella hyvää. Tämä oli illan paras alkupala.
Luomuhärkää, lämpimiä vihanneksia, valkosipulikastiketta. Annos oli hyvä ja lihan raakuuskypsyys oivallinen. Kuitenkaan tämä annos ei pärjännyt hirvelle tahi kyyhkylle.
Kyyhkyä timjamikastikkeessa. Ihanaa, mahtavaa! Tämä lista on voimassa enää joulukuun 22. päivään asti, pakko sitä ennen ehtiä vielä syömään kyyhkyannos. Superhyvää. Todella onnistunut annos.
Hirveä ja timjamikastiketta - joka ei ollut hirveä annos. Oikeasti kyllä todella herkullista. Liha tosin kylmeni nopeasti, mutta niinhän se tuppaa menemään rohkeasti tarpeeksi raakana tarjoillun lihan kanssa. Ehkäpä lautasta ei lämmitetty...
Karamelliomenat. Minä, joka en makeista juuri perusta, ihastuin näihin makuihin päätä pahkaa, Ihana yhdistelmä kastiketta, marjoja, lämpimiä omenlohkoja, jätskiä. Kaakkua en olisi kaivannut, mutta Mikko sai urakoida sen itsekseen.
Esitän suosituksen tältä listalta: Alkuun herkuttelulautanen, pääruuaksi kyyhkyä ja jälkiruuaksi karamelliomenat. Taattua nautintoa, tähän ei voi pettyä!

Kielon nettisivut: http://www.ravintolakielo.fi/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila