Laatokan Portti Parikkalassa

Alkusalaatti
Vierailimme eräänä kesäisenä iltana Ravintola Laatokan Portissa Parikkalassa. Laatokan Portti on avannut ovensa ilmeisesti uuden yrittäjän voimin vuodenvaihteessa. Kuitenkaan vielä kesäkuussakaan heillä ei ole ruokalistaa, vaan tarjoilija toteaa sen olevan käännettävänä. Hmmm, heillä on siis yksi kappale ruokalistoja, jonka he ovat antaneet kääntäjälle ottamatta yhtään kopiota ruokailijoita varten. No, tarjoilija luettelee sitten muutamia ruoka-annoksia. Aika paljon on tarjolla erilaisia savukalaruokia keitoista pääruokiin. Päädymme kysymään, saisiko lohta savustamattomana, ja onnistuuhan se. Toiseksi annokseksi otamme päivän lihan, joka on naudan pihvi. Kysyn, mitkä perunat annoksiin kuuluvat ja tarjoilija ilmoittaa, että annoksiin tulee lämpimät kasvikset.

Herkullista tuoretta leipää

Asetumme istumaan ihanalle aurinkoiselle terassille katselemaan upeaa suomalaista järvimaisemaa. Kyllä Laatokan Portin kelpaa ainakin sijaintinsa suhteen matkalaisia majoitella ja ruokkia.

Pihvi ja kasvikset

Alkupalaksi saamme talon puolesta pienet vihreät salaatit ja tuoretta vaaleaa leipää.

Ja ne perunat

Pääruuat saapuvat. Pihviannos on hieman onnettoman näköinen, lohi houkuttelevampi. Kasvikset ovat lautasella pieneksi pilkottuina, piilotettuna pihvin ja lohen alle. Kohta tarjoilija marssii takaisin ja tuo ison kulhollisen paistettuja perunoita minulle ja Mikolle perunamuussia. Juu, kokki ja tarjoilija ovat siis olleet eri mieltä annoksiin tulevista perunoista. Otan perunat ilolla vastaan yksinäisen pihvin seuraksi, vaikka lopulta en jaksa kaikkia niitä syödä edes Mikon suosiollisella avustuksella.

Lohiannos, johon lisäksi tuli iso kupillinen perunamuussia

Ruoka on aivan kelpoa, jopa hieman normiravintolasta poikkeavaa, kotikutoisempaa, kuten jää vaikutelma koko paikasta. Viihdymme terassilla ja kokemus on aivan positiivinen. Pihviannoksen hintana 24 euroa on varsin  sopiva, sama hinta lohiannoksesta tuntuu hieman liioittelevalta. Mutta ei siinä vielä mitään, netissä ruokalistalla näyttäisi olevan pasta-annos 25 euroa ja stroganoff 27 euroa. Alkupalojen hinnat ovat 15 euron luokkaa. Hieman arvokasta, mutta Parikkalassa tuskin on kovaa kilpailua tällä saralla. Viinin hinta kuitenkin räjäyttää potin: 24 senttiä maksaa 18 euroa. Uups, ja tämä oli edullista talon viiniä.

Viihtyisä terassi

Kaiken kaikkiaan voin suositella paikkaa. Kun ajelee kuutostiellä ja nälkä yllättää, pesee tällainen ihana keidas veden äärellä huoltoasemien kuppilat mennen tullen. Pientä petrattavaa toki on, mutta eihän mikään ole aivan täydellistä koskaan. Tulemme taatusti pysähtymään ruokailemaan Laatokan Portille toistekin. Odotan innolla, vieläkö ruokalista on kääntäjällä. ;)

Mielenkiintoinen kattaus

Laatokan Portin nettisivut: http://www.laatokanportti.com/fi/index.php

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila