Villipippuria Joutsenossa

Hurautimme eräänä aurinkoisena syyskuun iltana paatteja bongailemaan kanavalle ja siitä illalliselle Joutsenon Villipippuriin. Kotikaupungin raflat tutuksi!

Ruokalista oli pitkähkö ja tuotti vaikeuksia valita annosta. Otimme sitten tarjoilijan suosituksesta entrecote-pihvit, Mikko espressovoilla ja minä valkosipulikastikkeella.

Kaikkiin annoksiin kuului salaattipöytä, joka olikin ihan monipuolinen. Varsinkin sen päälle, kun olimme vetäisseet lautaselliset salaattia, olivat annokset valtavat. Villipippurin annokset riittävät takuulla isommallekin syömärille!

Ruoka oli rehellistä ja runsasta perussapuskaa. Ihan hyvää, mutta aika vähän jäi sanottavaa. Ihan pientä nurinaa kuitenkin oli ilmoilla: Medium miinus tuotiin mediaumina ja valkosipulikastike lähes valui lautasen reunan yli. Tarjoilija asetti toiselle pihviveitsen oikein- ja toiselle väärinpäin. Hinnatkin olivat melko korkeat verrattuna moneen muuhun suunnilleen samantasoiseen paikkaan.

Mielenkiintoista annoksissa oli annoskuvauksen ja annoksen toteuman hienoiset erot. Mikon annoksen kuvauksessa ei mainita melonia, annoksessa sitä kuitenkin on. Minun annoskuvauksessa mainitaan sipulirenkaat ja meloni, mutta toteumasta puuttuu sipulirengas, jollainen Mikolla kuitenkin on, vaikka annoskuvauksessa sellaista ei mainita. Kokilla tainnut lipsahdellut aineksia vähän annoksesta toiseen. Pientähän tuo on, mutta maininnan arvoista ehkä kuitekin, että monet asiat, kuten tämäkin, olivat vähän sinnepäin. Pöytäkin oli muruinen, kun siihen istuimme, ja itse puistelimme murut pöydästä ennen salaatin kimppuun iskemistä. No, eipä Joutsenon keskustassa kovin kummoinen kilpailu ole ravintolaskenessä.

Mikon pihvin espressovoi oli kuitenkin oikein mukava uusi tuttavuus - siitä pinnat!

Aika mahtavasti on panostettu ravintolan nettisivuihin, täytyy myöntää: http://www.eekoo.fi/Etusivu/Ravintolat/Villipippuri. Ruokalistat löytyvät sitten toisesta osoitteesta, kun jaksaa vähän etsiä: http://www.ruokapaikka.fi/villipippuri.php. Bonusta paikalle voi antaa kivoista lounasruuan nimistä, kuten mansikkamöllö ja iloinen nakkikeitto. Voisinpa vaikka maistaakin.

Grillipihvi: entrecotepihvi, espressovoi, pekoni-sipuli-pavut + rapeat viipaleperunat (yllä)


Valkosipulinen entrecotepihvi: entrecotepihvi, valkosipulikastike valkosipulin versoilla, sipulirenkaat, meloni + paistetut perunat

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila