LTY:n Ylioppilastalon raflan kesäkurpitsakeitto

Lounastimme viime viikon keskiviikkona yliopistolla Ylioppilastalon ravintolassa. Huomasin ruokalistalta kesäkurpitsakeiton ja mieleeni nousi iskän jokin aika sitten kokkailema kesäkurpitsa-chévrekeitto, joka oli taivaallisen hyvää. Toki arvasin, että laitoskeittiössä kokattu euron hintainen annos tuskin yltää sen herkun tasolle, jonka iskä oli taikonut, mutta päätin kokeilla.

Ei keitto pahalta maistunut, mutta ei se maistunut juuri miltään muultakaan. Mausteet ruuasta puuttuivat lähes tyystin. Ripauksella mustapippuria korjaantuu monikin ruoka, myös tälle keitolle siitä olisi ollut suuri apu. Ruuan ulkonäkö oli perunasosekeittomainen, maku myös hiukan. Söin kiltisti keittoni ja kiitin.

Mikko sen sijaan popsi uunimakkara-annoksen opiskelijahintaan 2,30 euroa. Tämä annos sai kehut hinta-laatusuhteestaan.

Laitan tähän perään iskän kesäkurpitsa-chévrekeiton reseptin aiheesta kiinnostuneille. Suosittelen. Resepti löytyy muualtakin netistä luultavasti ja on ilmeisesti esitetty joskus jossain ohjelmassa. Tarkemmin en tiedä missä, kun iskä ei ollut lähdettä laittanut. Mutta näin hän usein reseptinsä hankkii, joten siitä päättelin reseptin alkuperän. Keiton nimellä Google ei nopsasti vilkaistuna löytänyt kyseistä ohjetta.

Kesäkurpitsa-chévrekeitto
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl Flora Culinessea
2 kesäkurpitsaa
5dl vettä
200g Créme Bonjour Chévre & Yrttiä
0,5tl mustapippuria
0,75tl suolaa

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna rasva ja kuullota sipuleita hetki kattilassa. Suikaloi kesäkurpitsat ja lisää ne kattilaan. Kuullota noin 10 minuuttia. Lisää vesi ja hauduta kasviksia, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää joukkoon tuorejuusto ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Kuumenna, mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

P.S. Ehkä teenkin tänään alkupalaksi kyseisen keiton :) Pääruuaksi Mama on luvannut grillata Entrecote-pihvit. Saadaan avattua grillikausi täällä Pohjois-Karjalassakin. Lappeenrannassa kausi korkattiin viime lauantaina grillikyljellä parin kuukauden tauon jälkeen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila