Kamelot Viipurissa lunastaa odotukset


Kamelot on viihtyisä ruokapaikka Viipurin vanhassa kaupungissa. Ruoka on hyvää ja palvelussakaan ei ole vikaa. Ravintolassa soi usein venäläinen poppismusiikki, ja jos ovat erehtyneet laittamaan europoppia, saa pyytämällä asiaan korjauksen.

Olemme vierailleet Kamelotissa viime vuosien aikana usein. Emme ole joutuneet pettymään. Viipurista löytyy kyllä paljon edullisempiakin ruokapaikkoja, mutta Kamelot on varma valinta, eikä suomalaiseen hintatasoon tottuneelle kuitenkaan kallis.

Erityisesti rakastan paikan suhareita (сухари), jotka tunnetaan Venäjällä myös suharikeina (сухарики) tai grenochkeina, korppuina. Kyseessä on muissakin Itä-Euroopan maissa ravintoloiden listoilla esiintyvät öljyssä pyöräytetyt tummaleipäviipaleet, jotka on maustettu runsaalla valkosipulilla ja parmesantyyppisellä juustolla. Kamelotilla kyseinen annos on runsas ja erityisen maukas.

Listalla on paljon muutakin herkullista. Tällä kertaa otimme alkusalaatiksi Cesarin ja tomaatti-fetan. Cesar oli erittäin sardellinen, mutta herkullinen. Feta oli Suomen salaatti-fetaan verrattuna rasvaista ja pehmeää.

Pääruuaksi meillä oli skandinaavinen lohikeitto ja annos nimeltä Kamelot (kuvassa). Molemmat annokset lunastivat odotukset. Ruokajuomaksi otettiin kylmää ja kuivaa kuoharia. Mainitsen erityisesti, että kylmää ja kuivaa, koska useissa Viipurin ravintoloissa kuohuviini tarjoillaan melko lämpöisenä, eikä tarjolla ole kuin suosituin kuohari, eli polusladkoje (puolimakea).

Suosittelen :)

Joku muukin on näköjään käynyt ja pitänytkin paikasta: keskustelua aiheesta Viipuri, Suomi24.fi. Keskustelussa on mainittu tämäkin blogi ja linkki on juuri tähän kirjoitukseen,

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Oletko käynyt Camelotissa lähiaikoina? 26.8.2010 siellä käyneenä en voi kyllä suositellla kenellekään.. kaikki annokset menivät sekaisin, viinit vaihdettiin kalliimpaan kun ei "muka" ollut jne.jne.. Kieltä osaamattomille ei voi suositella, ties mitä laskuttaisivat jos ei osaa puhua/lukea venäjää..
Tanja Karppinen sanoi…
No johan on ollut huono kokemus, harmi. Kamelotissa olen käynyt viimeksi alkuvuodesta, eli en nyt ihan lähiaikoina. Silloin ei kyllä ollut mitään erityistä valittamista.

Tuohon viinihommaan olen törmännyt monessa paikassa - niin Venäjällä kuin muuallakin: jotain edullista viiniä ei ole, joten tarjoavat kalliimpaa. Tosin koskaan viiniä ei ole vaihdettu kysymättä, ja usein olemme edullisen pullon sijasta ottaneet sitten vain lasilliset kalliimpaa. Parhaassa tapauksessa kalliimpi viini on annettu edullisemman hinnalla, mutta tällaista en muista kyllä tapahtuneen Viipurissa.

Itse osaan venäjää, joten kieltaidottomien asioimisesta Kamelotissa en osaa sanoa mitään. Tietenkään kielen taitaminen tahi taitamattomuus ei saisi vaikuttaa laatuun tai hintaan. Mutta onhan kielitaitoisena aina helpompi ainakin asioida tarjoilijoiden kanssa.

Täytynee käydä Kamelotissa taas seuraavalla Viipurin visiitillä. Toivottavasti teidän kokemuksenne ei toistuisi, vaan Kamelot olisi jälleen omalla tasollaan. Palaan asiaan!
Anonyymi sanoi…
Käytiin kamelotissa syömässä 7.5.2011 kun pyöreen tornin hämärään ei enää sopinut..Kaikki oli viimeisen päälle hyvin tehty , lapselle kaikki herkut mitä pyydettiin ja meille aikuisille myös "suhareista" alkaen. Edullinen ja miellyttävä paikka meidän mielestämme!!
Tanja Karppinen sanoi…
Kiva kuulla! Minäkin olen ollut aina tyytyväinen Kamelottiin.
Ritva sanoi…
Me kävimme Kamelotissa nyt heinäkuussa ja lämpimin sydämin voin suositella. Ensin menimme vastapäätä olevaan oliko-se- Pöllö vai mikä, mutta siellä ei tarjoilija ymmärtänt mitään - suomea-englantia....eikä keliaakikolle meinannut löytyä mitään evästä - suutahdimme ja lähdimme vastapäätä olevaan Kamelotiin. Siellä pelasi kaikki täydellisesti, ruoka oli erinomaista, tarjoilija osasi englantia ja oli miellyttävä muutenkin, gluteeniton ruoka varmisteltiin kunnolla jne...joten voimme suositella paikkaa vieläkin!
Tanja Karppinen sanoi…
Ritva, kiva kuulla hyvistä kokemuksistanne! Me kävimme Kamelotissa syömässä viimeksi pari kuukautta sitten, toukokuussa 2012, ja meilläkin on jälleen pelkkää positiivista sanottavaa! Ruoka oli hyvää, palvelu pelasi ja ravintola oli siisti, kuten aina ennenkin.

Myös eräs kaverini polttariporukka Suomesta, kahdeksan nuorta miestä - joille varasin pöydän puhelimitse etukäteen - ruokaili Kamelotissa kesäkuisena lauantaina ja hekin olivat tyytyväisiä. Paljon tulee positiivista palautetta, hyvä Kamelot!

Ollaan syöty kyllä Pöllössäkin, juuri siinä vastapäätä, ja vaikkei siinä meidän kohdallamme mitään erityistä ongelmaa ole ollut, ei se vaan yllä Kamelotin tasolle.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ravintola NES Lappeenrannan Rauhassa

Ravintolavaunun lämmin club sandwich salaatilla

Suomalaisen pitsan alkulähteillä - Kourulan Cup-Kahvila