Vöner eli vegaaninen döner
Vöner - nyt se on testattu ja jopa ihan hyväksi havaittu!
Vöner on
vehnäproteiinista valmistettu seitanpohjainen tuote, joka ulkonäöltään
muistuttaa erehdyttävän paljon kebab-lihaa, vaikka rakenne on hieman erilainen,
kuten myös maku.
Totesimme, että vöner on hyvää, kun muut puitteet ovat
kunnossa, eli kastikkeet, salaatit ja leipä. Yksinään vöner on suutuntumaltaan
vähän kumimaista. Kastikkeita sen kanssa saa olla melko reilusti, muuten se on
kuivahkoa. Vönerin pureminen ”kuulostaa” suussa leipäjuustolta, miedosti
narskahtavalta.
Minä otin vönerin pitaleivällä, Mikko rullavönerin. Vöner on
aika toimiva tuote molemmilla tavoilla, mutta rullassa ehkä vielä hieman
parempi.
En henkilökohtaisesti usko, että vöner olisi esimerkiksi
perunoiden tai salaatin kanssa niin hyvää, vaan leipään se mielestäni kuuluu
laittaa; muuten vöner hallitsee annosta liikaa.
Vöner on vielä ainakin toistaiseksi tavallista kebabia
kalliimpaa. Eilinen rulla maksoi 11,50 euroa ja pita 9,90 euroa. Vastaavat
lihatuotteet olisivat olleet useita euroja edullisempia, olisiko rulla ollut
listahinnalla 7,90 euroa, mutta lounastarjouksena 6,50 euroa.
Vöner tuli testattua Joensuussa, noutoruokana
ravintola La
Dolce Vitasta. Näyttää sitä saavan Lappeenrannastakin, Kauppakadun Iskender-ravintolasta,
ja netin mukaan jopa muutamista kaupoista Helsingistä, Turusta ja
Tampereelta.
Vöneriä tarjoavia ravintoloita ja kauppoja on kaiken aikaa
enemmän ja enemmän, eli jonkinlainen Suomen valloitus tällä tuotteella
näyttää olevan meneillään.
Kommentit