Tapenaderisotto
Eilen oli kokouskeikka Helsinkiin, ja lounaallekin ehdin
hätäisesti. Ristorante Leonardo sijaitsee
junamatkustajalle mukavasti aivan rautatieaseman vieressä, joten sinne siis.
Leonardo ei ole Helsingin italialaisten ravintoloiden kärkeä, illalliselle
menisin muualle, mutta pikaiselle lounaalle se passaa enemmän kuin hyvin.
Leonardossa on lounasaikaan varsin kiva valikoima
lounasannoksia aina salaateista pastoihin ja pitsoihin. Salaatteja
omavalintaisilla täytteillä olen ottanut useamman kerran mukaankin.
Eilen päädyin ottamaan risoton vuohenjuustolla ja
oliivitapenadekastikkeella. Erilaisia risottoja vuohenjuustolla olen syönyt
monen monta kertaa, mutten kertaakaan tapenadekastikkeella.
Kiva aina kokeilla jotain uutta! Tapenaderisotto tai -ohratto on kokeilemisen
arvoinen idea kotiinkin. Kotikokit hoi!
Maut olivat annoksessa kohdillaan, vaikka mustapippuria
risoton päälle lisäsinkin reiluin tujauksin. Risoton sitruksinen maku miellytti
erityisesti. Annos tosin oli kovin tuhti, risottoa riittäisi ehdottomasti
pienempikin määrä, etenkin lounaalla. Taas meni ruokaa hukkaan, pöh. Ja
suolaisuutta vähän kritisoisin, mutta tapenadekastikehan sitä myös lisää...
Leonardon lounaaseen kuuluu myös kahvi/tee, jonka saa ottaa
mukaan halutessaan. Teenä käytetään irtoteetä, siitä pisteet.
Kaiken kaikkiaan Leonardossa lounashomma toimii, koskaan en
ole joutunut odottamaankaan kauaa, vaikka paikka on aina lounasaikaan
käydessäni ollut melko täynnä.
Kommentit