Bistro Lähde - lounaan ja illallisen aatelia
Kävimme mieheni ja anoppini kanssa illallisella Bistro
Lähteessä jokin aika sitten, ja viime viikolla kävin siellä lounaalla.
Olen yhäkin samaa mieltä kuin edellisellä kerralla, että kyseessä on erittäin
korkeatasoinen paikka, joskin haluan jälleen mainita suolan käytöstä. Nyt
uskalla sanoa tämän jo hieman painokkaammin, nimittäin normaalisti suolaa
käyttävä ja siitä jopa pitävä anoppini sanoi jo alkupalan kohdalla, että onpa
raju suolaus – ja sama virsi jatkui kautta illallisen. Toki mainitsimme tästä
tarjoilijallekin.
Keittiöntervehdys oli varsin sienekäs kantarellivaahto.
Mukava aloitus. Lisäksi alkuun tuli talon leipää ja makulevitettä, nämäkin
maistuivat erinomaisesti.
Maman alkupala oli kalakeitto, jonka liemi oli
valitettavasti niin suolaista, että osa jäi syömättä. Päädyimme kuitenkin
kaikki toteamaan, että suolaisuudestaan huolimatta liemi oli maukas. Mikko
aloitteli omaperäisellä poropastramilla ja minulla oli sokerisuolattua rautua,
joka oli hyvä ja erinomaisen kaunis annos, kuten tässä paikassa usein tapana
on.
Pääruokana Mikolla ja mamalla oli mustatorvisienillä
täytettyä sorsarullaa ja mustariisiä, minulla punajuuririsottoa
vuohenjuustolla. Annokset olivat kauniita ja kekseliäitä, mutta tämän kisan vei
kirkkaasti punajuuririsotto. Turha varmaan edes enää mainita, että etenkin
sorsa ja mustariisi nauttivat kovin raipakkaasta suolauksesta.
Jälkiruuaksi Mikolla oli vielä söpö suklaakakku. Hyvä kruunu
illalliselle.
Bistro Lähteen ala carte -lounas
Lounaasta haluan lyhyesti mainita, että se on hintansa
väärti. Otin ala carte -lounaan, josta olin hyvin iloinen suolaisine
mustariiseineenkin. Alkusalaattipöytä oli hyvä, keitto tavallinen,
nyhtökalkkuna-annos pieni, kaunis ja maistuva.
On tämä Bistro Lähde kyllä ihan omaa luokkaansa
Lappeenrannassa ala cartensa ja ala carte -lounaansa suhteen!
Kommentit