|
Parsaa alla. Ja yllä näkymä krouvin terassilta. |
Vietimme hieman isommalla porukalla kesäkuista iltaa tohtorikaronkan merkeissä Linnoituksen krouvissa. Aikaisempiin krouvi-kokemuksiini viitaten mainitsen heti, että Linnoituksen krouvin uudella keittiömestarilla Ulla Liukkosella on jo hyvin lyhyessä ajassa ollut positiivinen vaikutus krouviin.
|
Paistetut muikut, nam! |
Iltamme alkaa mukavasti, kun Ulla tulee kertomaan, mitä tänään kannattaa valita. Muikut ovat aivan tuoreita, korvasienet eilen poimittuja - omin pikkukätösin. Sienikeittoa menee monelle alkupalaksi, itse päädyn parsaan. Muikut otan pääruuaksi. Kaikki sujuu, ruoka on hyvää; tuoreista raaka-aineista, puhtaita makuja, ei turhia krumeluureja.
|
Meinasin unohtaa mainita: keittiön tervehdys |
Innolla odotan Lappeenrannan elokuisen Venäläisen viikon (16.-22.8.2011) ruokalistaa; krouvi on luvannut osallistua viikon tarjontaa venäläisvaikutteisella menulla. Lisäksi krouvissa on venäläisen taitelijan näyttely esillä samaan aikaan. Hyvä krouvi!
|
Sienikeittoa ja talon leipää |
Kommentit