Matkustan ympäri maailmaa laukussa leipää ja piimää vaan
Sansibarilainen mauste- ja vihanneskoju |
Vuosi on mennyt vauhdilla. Viime marraskuu oli aktiivinen kirjoituskuukausi, ja toivottavasti tämä marraskuu tulee olemaan myös. Kirjoitusaktiivisuutta selittää se, että töissä marraskuu on vähän normaalitahtisempi kuukausi, ja illat, josko päivätkin välillä, ovat pimeitä, niin tulee oltua kotona enemmän.
Viime marraskuussa kirjoitin oman tähänastisen Starbox-historian (ja nykyään Starbox on itse historiaa) luetuimman postauksen silloisesta uutuustuotteesta vöneristä: https://tanjan-maistamista.blogspot.com/2017/11/voner-eli-vegaaninen-doner.html
Joulukuussakin tuli kirjoiteltua ihan kivasti, tosin ihan kaikesta muusta kuin jouluruuista. Joulukinkkuburgerit käytiin kuitenkin vetäisemässä Joensuun Kerubissa: https://tanjan-maistamista.blogspot.com/2017/12/joulukinkkuburgeri.html
Tammikuussa matkailimme pari viikkoa Karibialla, ja vaikka sieltä kertyi ruokakulttuurikokemuksia roppakaupalla, ne eivät valitettavasti ainakaan toistaiseksi ole nähneet päivänvaloa blogissani.
Karibialainen lounas @ St. Kitts and Nevis |
Helmikuusta haluan mainita ystävänpäivänä tehdyn postauksen, jonka on kirjoittanut siskoni Katja: https://tanjan-mausteet.blogspot.com/2018/02/kazakstanilainen-ruokakulttuuri-sisson.html. Katja kirjoitteli tuohon aikaan Kazakstanista. Katjan seuraava vieraskynäily tullee olemaan toivottavasti sitten Australiasta, jonne hän juuri muutti.
Naistenpäivänä söin ensimmäistä kertaa sirkkoja suomalaisessa ravintolassa. Se oli oikein hyvä kokemus, kuten Joensuun Local Bistro on kyllä ollut aina: https://tanjan-maistamista.blogspot.com/2018/03/syotavan-hyvat-sirkat.html
Huhtikuussa matkailimme, ja tutustuimme tällä kertaa Kuwaitin ruokakulttuuriin:http://tanjan-matkamittari.blogspot.com/2018/04/paasiaislammasta-kuwaitissa.html, ja tein ensimmäistä kertaa lapsuuden suosikkiani kanaviillokkia itse kotona: https://tanjan-mausteet.blogspot.com/2018/04/tainan-keittio-on-kodin-sydan-eli.html
Toukokuussa vierailimme taas Kazakstanissa työasioissa ja tietenkin myös siskoni luona. Kazakstanin ruokakulttuuri on melkoisen kiehtova yhdistelmä itää ja länttä: https://tanjan-mausteet.blogspot.com/2018/05/kazakstanin-kiehtova-ruokakulttuuri.html. Tein myös yhden haastepostauksen: https://tanjan-mausteet.blogspot.com/2018/05/haaste-mita-ruokaa.html.
Blogikesäni huippuhetkiä oli, kun Starbox vei meidät tutustumaan ihanaan Tertin kartanoon Mikkelissä bloggaajatapaamisen merkeissä! Kiva oli tavata bloggaajakollegoja ja nauttia Tertin tunnelmasta ja herkuista. Jäimme mieheni kanssa Terttiin vielä yöksikin, ja aamupala oli kyllä niin superhyvä: https://tanjan-maistamista.blogspot.com/2018/11/aamun-kuiskaus-tertin-kartanossa.html
Tertin kartanon herkkuja |
Kesäkuussa kävin myös illallisella Saimaan yllä, eli kutsuvieraana testaamassa Bistro Lähteen uutta illalliskonseptia: https://tanjan-maistamista.blogspot.com/2018/07/illallinen-saimaan-ylla.html
Heinäkuussa söimme mökillä herkullista ja yksinkertaista lähiruokaa: https://tanjan-mausteet.blogspot.com/2018/07/kuha-on.html.
Elokuu oli tuttuun tapaan kiireinen kuukausi, kun töissä valmisteltiin yliopiston uusien opiskelijoiden saapumista. Yhden postauksen kirjoitin, jossa käsittelin kesän reissujen ruokakulttuurikokemukset hyvässä ja pahassa. Eli matkailupainotteinen postaus tämäkin: https://tanjan-maistamista.blogspot.com/2018/08/mita-tapahtui.html
Grönlantilainen sushi |
Lokakuussa kävimme Kajaanissa hoitamassa metsäasioita ja söimme aivan erinomaisen illallisen Anorakissa: https://tanjan-maistamista.blogspot.com/2018/10/kainuun-kovin-anorak.html. Kannattaa poiketa vaikka vähään kauempaakin, niin on hyvä!
Lokakuussa myös lomailimme reissaten kaksi viikkoa Afrikassa, ja söimme mm. kamelipitsaa. Niistä kokemuksista on nyt sitten seuraavaksi tarkoitus kirjoittaa, joten pysykäähän kuulolla!
Kamelia lisukkeineen paikallisesa ravintolassa Nairobin muslimikorttelissa |
Kommentit