Hää kävi Figarossa
Olin loppuviikosta messuemäntänä FinnMetkoilla Jämsänkoskella. Samalla reissulla pistäydyimme illallisella Jyväskylässä. Jyväskylän kaikki parhaat ruokaravintolat olemme jo vähintään kerran testanneet, joten tämä ei ollut ensimmäinen kertamme Figarossakaan.
Figaro on korkeatasoinen ravintola kaikilla mittareilla.
Sijainti on keskeinen, miljöö viehättävä, palvelu ensiluokkaista, ruoka sekä
juoma hyvää ja laadukasta.
Jälleen kerran ruoka oli maistuvaa. Erikoismaininnan
ansaitsee luuydin ja sen esillepano. Valkosipulietanat pihviannoksessa toimivat
myös erinomaisesti. Ja vaikka majoneesit harvoin suosikkejamme ovatkaan, niin
Figaron herkullinen chipotlemajoneesi antoi potkua annokseen yllättävän
kivasti.
Suurimman vaikutuksen tällä kerralla kuitenkin tekivät
ruokaan erinomaisesti sointuva viini sekä suunmukainen, miedohko
jälkiruokacappuccino, jonka pyysimme mukaan, kun ilta oli jo pitkällä ja
Jyväskylästä kuitenkin on matkaa Jämsänkoskelle vielä hyvä tovi. Tuntui vähän
hölmöltä kyllä pyytää cappuccino mukaan hienosta ravintolasta, mutta ilmekään
ei tarjoilijalla värähtänyt, kun hän totesi, että kyllähän se saadaan
järjestymään.
Mainio illallinen, joka oli kaikin puolin positiivinen
kokemus; jäi hyvä maku suuhun ihan konkreettisestikin – valkosipulin
käytössä ei kursailtu, eli plussaa myös siitä.
Paistettua luuydintä ja karamellisoitua sipulia. Viinirypälehilloketta, paprikapyreetä ja rapeaa leipää |
Härkätartar ja keltuaisconfit. Västernbotten-juustoa ja
pikkelöityjä kasviksia. |
Grillattua marmorihärkää ja pekoni-chipotlemajoneesia.
Punaviinikastiketta ja marinoituja tomaatteja. |
Side dish: Suppilovahverorisotto |
Sinihomejuustolla gratinoitu häräntournedos ja
valkosipulivoissa paistettuja etanoita. Punaviinikastiketta ja pinaattia. |
Kommentit