Vltavan hyvää
Valkosipulikeittoa Tarjoillaan leipäkuoresta |
Saavuimme ravintolaan klo 00.10 ja meille kerrottiin, että keittiö on kyllä auki, mutta kahdentoista jälkeen tarjolla on vain baarilista. Auts! Sen verran vahva pettymys meistä oli aistittavissa, että tarjoilija heltyi ja lupasi, että jos heti tilaamme, saamme syötävämme vielä ala carte -listalta. Kiitos tästä!
Seuraavaksi tarjoilija kunnostautui siinä, että ehdotti meille pöytää yläkerrasta, koska alakerta oli kovin täynnä ja meluinen. Nautimme siis illallisen aivan kahdestaan yläkerran ravintolasalissa, ja alakerran porukat saivat mylviä keskenään alakerrassa. Ei huonompi homma ollenkaan. Kiitos tästäkin.
Ja sitten ruokaan. Mikko otti menun, johon kuului valkosipulikeitto, grillivarras ja jälkiruuaksi marlenka. Menun hinta oli 35 euroa. Minä otin alkupalaksi peuraa ja pääruuaksi porsaankylkeä. Kaikki oli hyvää, tuhtia ja tshekkiläisen makuista, mutta erityismaininnan ansaitsee mainio valkosipulikeitto, joka tarjoiltiin leipäkuoresta. Niiiin herkullista eli Vltavan hyvää!
Kyseessä on S-ryhmän paikka, mutta emme antaneet sen häiritä, vaikka jossain määrin ketjunkarttajiksi tunnustaudummekin. Ja voin kyllä lämmöllä suositella tätä paikkaa kaikille muillekin. Palvelu oli ensiluokkaista, miljöö mukava ja ruokakin varsin hyvää.
Alkuun talo tarjoaa leipää. |
Peuran paahtopaistia 7,80 € Vehnänjyvärisottoa |
Porsaan paahtokylkeä 17,90 € pečený vepřový bok Olutmarinoitua porsaan paahtokylkeä, haudutettua hapankaalia ja pekoni-perunaknöödeliä ja valkosipulikastiketta |
Grillivarras Vltava Härän fileetä, Vltavan makkaraa, paprikaa, sipulia, herkkusieniä, valkosipuliperunoita ja punaviinikastiketta |
Marlenka Tšekkiläistä hunaja-kinuskikakkua ja vaniljajäätelöä |
Kommentit