Kivoja makumuistoja on tänäkin kesänä kerääntynyt läjäpäin. Sää on enimmäkseen sallinut ulkoruokailut, myös kotiin on tilattu ja take away -ruokaa itse noudettu. Tässä postauksessa aloitetaan tuoreimmasta, eli eilisestä illalliskokemuksesta. Ravintola NES , olkaa hyvät! Eilen illalla söimme Rauhan kauniissa maisemissa, Holiday Club Saimaan läheisyydessä, uudessa NES-ravintolassa . Ravintola on ehtinyt toimia vasta pari viikkoa. Aktiivinen somemainonta on kuitenkin tuottanut tulosta, emmekä olleet eilen ainoat, jotka uuden paikan olivat Facebookista huomanneet. Ruoka oli hyvää, sitä oli riittävästi - oikeastaan jopa liikaa - ja palvelu oli varsin ylenpalttista ja rempseää. Paikan omistaa ranskalainen pariskunta, lisäksi tarjoilijoina on suomalainen ja venäläinen nainen. Porukan sisäinen kielikylpy oli meneillään koko ajan, ja kaikki edustetut kielet olivat käytössä myös asiakkaiden kanssa. Paikan emännältä tilasimme englanniksi, värikkäät keskustelut tarjoilijoiden kanssa kävimme suom
Matkustan paljon junalla ja aina välillä tulee tilanteita, että päädyn käyttämään ravintolavaunun palveluja. Tällä viikolla istuin IC-junan DuettoPlus-vaunussa ravintolan yläkerrassa ja nälissäni kävin tilaamassa lämpimän club sandwichin salaatilla, ja tarjoilija lupasi tuoda ruuan hetken kuluttua minulle yläkertaan. Odottelin leipääni hyvän tovin, kunnes lähdin kysymään, mitä sille kuuluu. Tarjoilija kalpeni, kun näki naamani. Hän oli unohtanut tilaukseni. Pahoitellen hän sanoi, että saan leipäni aivan muutaman minuutin kuluttua, ja niinhän se sitten tuli. Tarjoilija vielä lupasi, että talo tarjoaa kahvin, teen tai pullan jälkiruuaksi. Valitsin korvapuustin, koska teetä minulla oli mukana omassa termoksessani. Lämmin leipä salaatilla oli yllättävän hyvä annos. Salaatin kanssa tuli myös maukas balsamico-kastike. Olen syönyt ravintolavaunussa sen verran usein, että uskallan sanoa tämän olleen yksi parhaista annoksista, joita siellä olen syönyt. Lienen joskus kirjoit
Niin hyvää ettei kuvatuksi saa... Huomasin blogissani valtavan puutteen: Kourulan Cup-Kahvilasta on parikin kirjoitusta, mutta pitsakirjoitus puuttuu! Kaikkihan tietävät, että Kourulan Cup-kahvilan - kotoisammin Cuppilan - pitsa tehdään Suomen ensimmäisen pitserian, Adrianon pitserian, alkuperäisellä reseptillä. Tuttua tietoa toki sekin, että ensimmäinen pitseria sijaitsi Lappeenrannassa, nykyisen Birran paikalla. Salamipitsa, miehekäs herkku. Esimerkiksi "karvakäsipitsaan" tottuneelle pitsa on pieni halkaisijaltaan, mutta siinä on valtavasti täytettä ja makua. Pohja on paksuhko, ja se on jonkinlaista voitaikinaa tms. Yhtä kaikki, pitsa ei muistuta mitään aikaisemmin maistamaani pitsaa, se on ihan oma ruokalajinsa. Päälle vielä ropsautamme Cuppilan mausteista tomaattikastiketta, niin johan on herkkua kerrakseen. Tässä erikoispitsa, johon ei ole otettu paprikaa, kinkkua ja simpukoita. Päälle on turautettu tuhti rinkula mausteista tomaattikastiketta. Jos nälkä
Kommentit