Matkustan paljon junalla ja aina välillä tulee tilanteita, että päädyn käyttämään ravintolavaunun palveluja. Tällä viikolla istuin IC-junan DuettoPlus-vaunussa ravintolan yläkerrassa ja nälissäni kävin tilaamassa lämpimän club sandwichin salaatilla, ja tarjoilija lupasi tuoda ruuan hetken kuluttua minulle yläkertaan. Odottelin leipääni hyvän tovin, kunnes lähdin kysymään, mitä sille kuuluu. Tarjoilija kalpeni, kun näki naamani. Hän oli unohtanut tilaukseni. Pahoitellen hän sanoi, että saan leipäni aivan muutaman minuutin kuluttua, ja niinhän se sitten tuli. Tarjoilija vielä lupasi, että talo tarjoaa kahvin, teen tai pullan jälkiruuaksi. Valitsin korvapuustin, koska teetä minulla oli mukana omassa termoksessani. Lämmin leipä salaatilla oli yllättävän hyvä annos. Salaatin kanssa tuli myös maukas balsamico-kastike. Olen syönyt ravintolavaunussa sen verran usein, että uskallan sanoa tämän olleen yksi parhaista annoksista, joita siellä olen syönyt. Lienen joskus kirjoit
Ajelimme perjantaina alkuillasta Joensuusta Lappeenrantaan ja päätimme pistäytyä matkan varrella Uukuniemellä Juholan Biisoniareenalla syömässä. Biisoniareena on noussut jo ihan vähintäänkin paikalliseksi klassikoksi. Uukuniemellä sijaitseva Biisoniareena-kesäravintola on karusta koronakeväästä huolimatta myynyt kauden aikana kuutisen tuhatta pitsaa. Verrokiksi mainittakkoon, että Uukuniemellä on vain noin 300 asukasta. Paikka on mielenkiintoinen ja omalla tavallaan viehättävä. Heti areenan pihassa vastassa ovat pitsataksinakin käytetty Rolls Royce, riemukupla sekä tuk-tuk. Mikko maisteli paikan ykköstuotteen, Aortan repijän, johon kuuluu jauhelihaa, pekonia, salamia, pepperonia ja kananmunaa. Mie olin vähän tylsempi ja tilasin tonnikalapitsan vuohenjuustolla. Otin siihen tosin yhdeksi täytteeksi isännän suosituksesta mangochutneyn, joka tekikin pitsasta hauskalla tavalla vähän erilaisen, makeahkon. Pitsat maistuivat, vaikka tilaamamme valkosipuli niistä oli kyllä jäänyt pois. Viin
Vöner - nyt se on testattu ja jopa ihan hyväksi havaittu! Vöner on vehnäproteiinista valmistettu seitanpohjainen tuote, joka ulkonäöltään muistuttaa erehdyttävän paljon kebab-lihaa, vaikka rakenne on hieman erilainen, kuten myös maku. Totesimme, että vöner on hyvää, kun muut puitteet ovat kunnossa, eli kastikkeet, salaatit ja leipä. Yksinään vöner on suutuntumaltaan vähän kumimaista. Kastikkeita sen kanssa saa olla melko reilusti, muuten se on kuivahkoa. Vönerin pureminen ”kuulostaa” suussa leipäjuustolta, miedosti narskahtavalta. Minä otin vönerin pitaleivällä, Mikko rullavönerin. Vöner on aika toimiva tuote molemmilla tavoilla, mutta rullassa ehkä vielä hieman parempi. En henkilökohtaisesti usko, että vöner olisi esimerkiksi perunoiden tai salaatin kanssa niin hyvää, vaan leipään se mielestäni kuuluu laittaa; muuten vöner hallitsee annosta liikaa. Vöner on vielä ainakin toistaiseksi tavallista kebabia kalliimpaa. Eilinen rulla maksoi 11,50 euroa ja pita
Kommentit