Piristävän erilaista pitsaa Valliravintolassa
Kävimme eilen illallisella Lappeenrannan tuoreimmassa
ravintolassa, Valliravintolassa. Valliravintola on Kehruuhuoneen sivujuonne,
joka sijaitsee Lappeenrannan Linnoituksen vihreässä makasiinissa.
Ympäristö on
siis ihana, samoin on ravintolan miljöö; pöydät on tehty vanhoista ovista
ja makasiini paikkana on hyvin tunnelmallinen.
Valliravintolassa annokset valmistetaan trendikkäästi
pihalla seisovassa ruokarekassa. Tarjolla on lankkupitsaa sekä salaattia.
Alkuun tulee talon puolesta ruisnaksut dipillä. Viinejä on kolme: valkoinen, rose ja punainen. Ilmeisen laadukkaita kaikki,
vaikka testasimme vain punaisen, joka sattui olemaan
suosikkirypäleemme Malbec.
Pitsoista valitsin erikoisimman. Siinä oli lohta,
jokirapuja, pikkelöityä fenkolia, mummon kurkkuja sekä tillimajoneesia.
Erinomainen valinta, tällaista ei muualta saa.
Mikko otti vallipitsan, jossa oli parmankinkkua ja makkaraa, paholaisen hilloa sekä marinoitua punasipulia. Oikein hyvää sekin. Ja molempien pitsoihin otettiin tietenkin myös valkosipulia.
Mikko otti vallipitsan, jossa oli parmankinkkua ja makkaraa, paholaisen hilloa sekä marinoitua punasipulia. Oikein hyvää sekin. Ja molempien pitsoihin otettiin tietenkin myös valkosipulia.
Pitsapohjat olivat todella ohuet, täytteitä oli juuri
sopivasti, pitsat olivat maukkaat ja todella isot. En olisi ilman Mikon apua
selvinnyt omastani ;)
Vahva suositus Valliravintolalle! Seuraavaksi testaamme
salaatit - tai sitten mansikka-vuohenjuustopitsan :)
Kommentit