Isoon nälkään Imatran Dallas
Nälkä yllätti Imatralla. Päädyimme pienen googlauksen
jälkeen päivälliselle Dallas-ravintolaan
Imatrankosken keskustaan. Ruokapaikka valittiin sen mukaan, että se oli
meille uusi tuttavuus, vaikka jenkkiruoka ei suurin suosikkimme olekaan.
Kun saavuimme, paikka oli vielä tyhjä asiakkaista. Hieman
meidän jälkeemme saapui synttäriseurue, jossa oli toistakymmentä henkeä.
Ajoituksemme ei olisi voinut olla parempi.
Palvelu oli erinomaista ja ruuat tulivat pian. Alkupalaksi
tilasimme *suharikit ja tuliset juustopallot, pääruuaksi otin
nuudeleita naudanlihalla ja Mikko otti tarjoilijan kovasti suositteleman
possunkylkiannoksen.
Lisäksi pöytään tuotiin lämmintä leipää ja tuorejuustoa,
myös alkusalaattipöytä oli tarjolla ruokalijoille. Annokset olivat vieläpä
valtavia, joten päädyimme syömään aivan liikaa, vaikka emme jaksaneet
annoksiamme edes loppuun.
Ruoka oli maistuvaa, erityismaininnan ansaitsee Mikon
annoksessa ollut punainen salsatyyppinen kastike. Olimme myös ilahtuneita
siitä, että listalta löytyi suharikit, joita syödään paljon Venäjällä ja
Itä-Euroopassa. Positiivista on myös se, että Dallas tekee kaiken
mahdollisen itse, eikä käytä puolivalmisteita tai turhia pakasteita.
Dallas on ollut toiminnassa viime kesästä. Tämä aika
vuodesta on kuulemma hiljaista, mutta olen varma, että kevään tultua
kävelykadulla aivan Imatrankosken keskustassa sijaitseva tyylikäs
ravintola saa asiakkaiksi niin paikallisia kuin matkalijoitakin.
Jenkkiruokagenren ystäville ehdottomasti suositeltava
ravintola, jossa ei jää isoinkaan mies nälkäiseksi :D
*Suhariki, suhari, grenki, grenochki - rakkaalla
ruualla on monta nimeä - käytännössä siis rasvassa paistetut ruisleipäpalat
runsaalla valkosipulilla. Dallas-ravintola kutsuu niitä friteeratuiksi
valkosipulisiksi ruisleiviksi.
Kommentit