Fisken på Disken
Lähdimme perjantaina töiden jälkeen hetken mielijohteesta ruokaretkelle
Helsinkiin. Minulla oli lauantaiaamuna kokous Helsingissä, joten päätimme junailla kaupunkiin jo edellisenä iltana illalliselle. Lauantaina kokouksen
jälkeen nautimme vielä erinomaisen kalalounaan ennen kotiinlähtöä.
Alun perin oli tarkoitus testata Helsingin Sanomien ylistämä
ravintola Ora,
mutta jonotuslistaa pitemmälle emme sen idean kanssa päässeet. Illalliselle
valikoitui sitten italialainen Casa Italia ja
lounaalle kalaravintola Fisken
på Disken.
Fisken på Disken sijaitsee Suomen
vilkkaimmassa ostoskeskuksessa Kampissa, joten vaikka olin lukenut
ravintolasta hyviä arvosteluja, ostoskeskus paikkana epäilytti.
Ravintola sijaitsee kauppakeskuksen viidennessä kerroksessa,
jonne kaikki ostoskeskuksen ravintolat ovat keskittyneet, joten emme sentään
joutuneet ruokailemaan jouluhuumassa kaahottavien shoppailijoiden seassa. Paikka
oli oikeastaan ihan siedettävä, meille sattui vielä melko suojaisa pöytä, mutta
mikä tärkeämpää, ruoka oli erinomaista.
Otimme viiden ruokalajin maistelumenuun, eli keittiön
pidemmän suositusmenuun. Menu oli melkoista ilotulitusta makunystyröille alusta
loppuun, ja annokset olivat kauniita sekä värikkäitä. Voin
lämpimästi suositella!
Alkuun saimme tuoretta talon leipää. Sitten keittiö tervehti
meitä Marennes Oleròn -ostereilla, joiden mukana tuli sitruunaa ja
piimä-kurkkuetikkaa tilliöljyllä. Etikkaliemi sopi erinomaisesti ostereille;
oikein hyvä keittiöntervehdys!
Seuraavaksi siirryimme menuun, jonka aloitti rapukeitto
tuoreilla katkaravuilla. Keitto oli sopivasti maustettua ja siinä oli mukavasti
suutuntumaa.
Toisena alkupalana saimme seesamilla maustettua siikaa, jota
ryydittivät retikka, tillimajoneesi ja jonkinlainen etikka-soijakastike.
Jälleen todella hyviä makuja!
Kolmantena alkupalana tarjoiltiin tartar härästä. Mukana
annoksessa oli rapsakoita juuressipsejä, tartar-kastiketta ja mietoa sipulia.
Ihanat maut suorastaan soivat yhteen.
Pääruuaksi oli erinomaisesti valmistettua turskaa. Turska
tarjoiltiin porkkanalaatikkopallon, voikastikkeen, porkkanasoseen ja
hunajaisten juuresten kera. Porkkanalaatikon vihaajana porkkanalaatikkopallo
epäilytti, mutta onneksi uskaltauduin maistamaan, sillä se oli todella hyvää,
yksi annoksen parhaista mauista! Voikastike oli myös niin herkullista, että
loput siitä olisi tehnyt mieli nuolla lautaselta. Pystyin kuitenkin
hillitsemään itseni ;)
Jälkiruokana oli jonkinlainen pannacotta sitruunasorbetin,
keksirouheen ja passionhedelmän kanssa. Jälkiruoka maistui molemmille, mutta
minulle siinä oli jo liikaa makeaa, joten Mikko sai auttaa annokseni kanssa, ja
teki sen oikein mielellään.
Fisken pä Disken ei ole kaikista tunnelmallisin ravintolamiljöö, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, kalaisien ja merellisten makujen paratiisi.
Kommentit